Skeid rykket opp til Eliteserien etter 2020/21-sesongen, da de vant 1. divisjon. Deretter bar det rett ned igjen til 1. divisjon etter å ha tatt ett fattig poeng på 18 kamper. Det eneste poenget kom mot Høvik i andre serierunde, da det ble 3-3.

Utenom det endte sesongen med 17 tap, og med ett fattig poeng var de seks poeng unna 9. plassen (Ullern) og samme poengsum unna 8. plassen (Høvik). Skeid både slapp inn flest (186) og scoret færrest (35) på 18 kamper.

Nå er de tilbake i 1. divisjon, og enn så lenge har det gått knirkefritt for seg med tanke på poengfangst. Skeid er på tabelltopp med ti poeng etter fem kamper - 3-2 over Hamar borte i serieåpningen, 5-2 over Hauger borte, 5-4 over Snarøya, 5-3 over Strømsgodset og senest 5-4 over Konnerud.

Kontinuiteten er nøkkelen

Sammen med NTNUI (to kamper, to seirer) er Skeid de eneste ubeseirede lagene.

– Vi er naturligvis godt fornøyd med seriestarten. Det er alltid gøy å vinne kamper! Selve kampene bærer preg av lite trening på stor bane. Den siste kampen mot Konnerud ble en ren snøballkrig, men vi mestret det på en god måte og tok med oss alle poengene, sier spillende trener Anders Winther Kogstad til Nordre Aker Budstikke.

Skeid har stort sett hatt den samme stammen på A-laget de siste årene. Selv om de rykket ned sist sesong, har de fleste spillerne blitt med ned i 1. divisjon.

– Det er klart at det er en stor fordel for oss å ha kontinuitet i spillertroppen. Det tyder jo på at folk trives i Skeid. Samtidig har vi fått inn Bendik Nordbrenden (tidligere Ullevål og aldersbestemte landskamper) som hever oss som lag. Kanskje vi får inn en eller to til som også kan heve laget ytterligere, sier Kogstad.

Les også

Anders (32) er den siste som har gjort dette for Skeid: – Ganske kult og unikt

Ingen ren trener

Der Skeid sist sesong hadde Helge Klæstad som trener, er det nå mer trenerstyrt. Ansvaret deles mellom nevnte Kogstad og fetterne Jan Daniel og Truls Skrettingland.

– Noen spesielle som har vært heite denne sesongen?

– Nykommer Bendik har vært god. Ellers har jo Peder Sandell fått en meget god start med mange mål og målgivende pasninger.

Skeid var som sagt oppe i Eliteserien sist sesong og ligger enn så lenge an til å ende topp 2 (1. plassen rykker direkte opp, 2. plassen møter 9. plassen i Eliteserien).

– Om vi vil rykke opp igjen? Tja, spørs vel litt hvem du spør, men vi taper ikke bandykamper med vilje for å unngå et opprykk. Det skjer ikke.

Nå venter en skikkelig toppkamp på Voldsløkka tirsdag mot Øvrevoll Hosle, som spilte i Eliteserien i 2019/20, og som har flere gode spillere.

– Det blir vel fort NTNUI og ØHIL som blir våre største utfordrere i kampen om opprykk. Vi får se hvordan vi står mot ØHIL nå på tirsdag. Det gleder vi oss veldig til, sier Kogstad.

Slik ser spilleskjemaet til Skeid ut fremover:

Tirsdag 20. desember - Skeid-ØHIL - 20.15

Tirsdag 3. januar - Skeid-Hauger - 20.15

Lørdag 7. januar - Skeid-NTNUI - 16.00

Lørdag 14. januar - Skeid-Hamar - 16.00

Tirsdag 24. januar - Snarøya-Skeid - 20.00