KJELSÅS: 1. juli stenger Kjelsås Bilverksted, som holder til på eiendommen ved den gamle Shell-stasjonen i Kjelsåsveien.

Fra bensin til bolig

Nordre Aker Budstikke har skrevet om tomta flere ganger tidligere. Eiendommen er kjøpt opp av boligutviklere, og den gamle bensinstasjonen med verksted og bilvaskeri, skal erstattes med nye boliger - les hele saken her.

LES OGSÅ: Sorry Donald, nå er det slutt!

30 år

Rune Ottesen, som selv bor på Sørbråten, har 30 års fartstid som bilreparatør. Han har drevet bilverkstedet i Kjelsåsveien i litt over halvparten av de årene - i dag med en kundebase på nærmere 3000. Verkstedet gjør de aller fleste type bilreparasjoner.

70 år

Men verkstedhistorien i Kjelsåsveien startet lenge før Rune i det hele tatt var født. For det har vært verksted på den gamle Shell-tomta helt siden 50-tallet. Altså i nærmere 70 år.

– Det har vært en glede å drive bilverksted her. Så mye hyggelige og greie folk i området. Stort sett bare positive folk som er kunder her. Det blir jo rart å flytte, men sånn er det jo innemellom - det skjer endringer, ifølge Rune.


Kommunen

Som selv sier han drar på åra, men det betyr på ingen måte at verkstedet skal stenge. For han har fått i land en gunstig leiekontrakt med kommunen, om leie av det tidligere bilverkstedet ved Brekke, i Brekkeveien 4. Der nesten legendariske Sverre Hauge drev bilverksted i en mannsalder.

Eiendommen skulle egentlig bli til barnehage, men hele prosjektet er satt på vent.

– Vi håper jo selvsagt kundene tar seg bryet med å kjøre noen hundre meter lenger opp i gata. Jeg tar et par år ad gangen fremover nå, men jeg gleder meg også til å reåpne i nye lokaler. Vi skal pusse litt opp, det blir også større plass. Ikke minst har vi også investert en halv million kroner i ny testlinje for EU-kontroller. Jeg tror dette blir fint jeg!

7. august

Litt ferie i juli, og så 7. august står Rune og de andre gutta på verkstedet, fem i alt, klare til å sette i gang på Brekke. Og ikke minst med kona Monica som kontorsjef.

– Det er flinke folk som jobber hos meg. De vokser ikke på trær, og vi skal fortsette den gode jobben i nye lokaler. I tillegg skal vi oppdatere oss digitalt. Ikke minst er det vel på høy tid at verkstedet får sin egen facebookside, humrer Rune.

LES OGSÅ: Stenger Kjelsåsveien!

Elektronikken

Som det meste annet, er også bilbransjen i endring. Rune trekker frem elektronikken som kanskje den største endringen gjennom åra.

– Det er så viktig å kurse seg opp på alt det nye som skjer. Det må vi jo for å henge med i utviklingen. Ellers er jo samfunnet lagt opp til mindre bilbruk, men vi merker ikke noe særlig til at flere tar trikken!

– Og EL-biler trenger også service og reparasjon, legger han til.


Nakne damer?

Andre ting som endrer seg? Er det slutt på plakater med nakne damer i bilverkstedene?

– Ha, ha! Ja det er noen år siden det, gliser Rune.

– Men der jeg jobbet før jeg startet verksted her, hadde jo det på veggen. Og en dame som kom inn med bilen, ble fly forbanna for de plakatene, mimrer Rune og gliser litt til.

Men selv om det ikke er mange plakater å ta ned fra veggene, så er det litt av hvert som skal flyttes oppover mot Brekke etter hvert.

– Ja det blir en stor jobb, men det skal vi nok fikse!

LES OGSÅ:

* Kjelsås drømte om Vålerenga i cupen, men det det ble noe helt annet...
* Dette er digg til grillmaten - med nordens hvitløk
* Hun grøsser litt den mystiske jenta, der hun får vann på ryggen
* Dette er definitivt en suksess - nå har uteparken også åpnet!