• Nå kan du se alle Lyns kamper i Toppserien på Direktesport med et abonnement på Nordre Ake Budstikke. Du finner kampen i videovinduet under.

(Akersposten) - Det blir veldig gøy. Jeg og Malene er jo gode venner og, så blir det sikkert litt rart å spille mot hverandre, men det er sånn fotball er, sier Cathinka, som er vokst opp som Heming-spiller.

De to 17-åringene spilte to år sammen i Stabæk samt at de har vært en del sammen på kretslaget.

– Det er morsomt å ha Cathinka på laget, for hun er en duellsterk spiller som tar en støt for laget. Det var alltid en trygghet å ha henne på laget, sier Malene.

Og for Cathinka er det gjensidig.

– Da var jo jeg en som strødde baller til henne, og så scoret hun målene. Det er jo litt kjipt å ikke være på lag. Man vet at Malene er god foran målet. Det blir gøy å se, sier Cathinka.

Hvem får det siste ordet?

Cathinka gikk fra Stabæk til Lyn i 2020, mens Malene kom hjem til Røa i 2021.

– Jeg ble tatt i mot med åpne armer, og jeg kjente at jeg kunne være meg selv, og ikke minst spille med gode medspillere som er med på å hjelpe meg med å utvikle meg, ikke minst. Jeg kom inn i et veldig godt treningsmiljø og et lag som er med på å bygge et bra samhold, sier Malene.

Med fasit i hånd etter syv kamper har Røa hatt en blytung start med kun ett poeng, og personlig har Malene fått en del spilletid i de siste kampene.

– Det har vært veldig kult å få prøve seg. Det viser at man får belønning for det arbeidet man legger ned, forteller Røa-spilleren.

Venninnen Cathinka har derimot spilt fast i Lyn de siste par sesongene og er også tatt ut til EM-kvalifiseringen med J19-landslaget.

Tabellen i Toppserien

Lag S P
1 Vålerenga 7 21
2 SK Brann 7 21
3 Rosenborg 8 18
4 LSK Kvinner 7 10
5 Stabæk 8 8
6 Lyn 7 8
7 Arna-Bjørnar 7 6
8 Kolbotn 6 4
9 Avaldsnes Toppfotball 6 4
10 Røa Fotball Elite 7 1

I Toppserien er hun tilfreds med sesongstarten etter åtte poeng på syv kamper, og forteller om store ambisjoner med klubben.

– Det har vært gøy å se at vi klarer å matche de beste lagene og vi har lyst til å sikre den topp fire-plassen. Det hadde vært utrolig gøy for en klubb som Lyn, og så jobber vi kamp for kamp, forklarer Heming-jenta.

Men Malene lover at Røa har planer om å brette opp ermene søndag ettermiddag mot Lyn.

– Vi må vinne hver eneste duell og så må vi ha mer energi, løpe mer, vise at vi er tøffere, og at vi har mer lyst til å vinne kampen enn dem. Det blir en kul match hvor vi skal stikke av med tre poeng. Det er målet, smiler 17-åringen.

Men der vil også Lyn-spiller Cathinka ha et ord med i laget.

– Vi skal vinne, sier hun.

– Det sa Malene også - hvem får det siste ordet?

– Jeg! ler Cathinka.