GREFSENKOLLEN: Folket på Grefsenkollen restaurant puster lettet ut når russefeiringen avsluttes. De har nemlig godt merket at russen har sett seg ut den store p-plassen like nedenfor Grefsenkollen Restaurant som et bra sted å feste gjennom natten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– I nesten to uker har den store kommunale parkeringsplassen på ellers idylliske Grefsenkollen sett ut som en søppeldynge. Russen har herjet på natta og sammen med Bymiljøetaten har restaurantens ansatte brukt betydelige timer og ressurser hver eneste dag på å rydde opp, ifølge prosjektleder ved Grefsenkollen Restaurant og festivalsjef for OverOslo, Lars Petter Fosdahl.

Han fortsetter.

– Det har vært lettere deprimerende for de ansatte å komme på jobb om morgenen her de siste fjorten dagene. Vi liker jo ikke at noen som tar veien hit opp starter besøket med å vasse i søppel og kjøre sikksakk gjennom knust glass.

Slik kan nye Grefsenkollen bli

Måtte rydde

Det er ikke Grefsenkollen Restaurant som eier tomten.

– Besøket og den gode opplevelsen starter jo før man kommer helt opp på toppen av Grefsenkollen, så vi har ikke hatt noe annet valg enn å rydde opp etter russen, sier Fosdahl som roser Bymiljøetatens tapre innsats.

Se bilder fra 17. maifeiringen i Nordre Aker

– Men onsdag måtte etaten bruke ressursene på andre områder i byen og overlot ryddingen til restaurantens ansatte. Vi klarte å holde unna helt frem til 17. mai, men den dagen forventet vi stort besøk og måtte prioritere å få vårt eget hus til å fremstå på best mulig måte. Derfor så det absolutt ikke ut på parkeringsplassen slik vi ønsket. Dessverre!

– Vi er ingen surpomper!

Han fortsetter.

- Vi er ingen surpomper her oppe, vi arrangerer jo selv festival og elsker liv og røre. Men denne russetida har vært en prøvelse for tålmodigheten vår. Vi synes ikke sånn forsøpling er greit og kommer til å ta initiativ overfor kommunen for å få stoppet dette neste år, sier Fosdahl.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om innføring av forbud mot bussparkering - midlertidig skilting som gjelder til juni - blant annet på Låkeberget i Maridalen. Blant annet etter klager på støy og forsøpling.

– Et slikt forbud får vi håpe også blir innført her oppe til neste russesesong, avslutter Fosdahl.

Nordre Aker Budstikke har mandag kontaktet Bymiljøetaten, og om p-forbudet har fungert der det er satt opp skilt. I tillegg til om det vil bli vurdert lignende midlertidige p-forbudskilt andre og flere steder neste år i forbindelse med russefeiringen.

– Det er det for tidlig å si noe om. Klager på bråk er det politiet som håndterer, ifølge presseansvarlig Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ:
* Kultur- og oppvekstkomité-leder Bente M. Larsens tale på Kjelsås skole
* 16. mai-fest for Kjelsås
* Endelig en Lyn-seier
* Se hva de gjør for å sikre skoleveier, som aldri har blitt gjort før

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!