(Avisa Oslo) Mandag har bydd på ganske mye sol og en del vind fra nordvest.

– Det vil bli merkbar vind. Det gir også en føneffekt, slik at det blir mildere, sånn som i dag, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt.

Føneffekten oppstår når fuktig luft presses over fjellene, og slår ned i lavlandet etter ha passert fjellområdet som forholdsvis varm og tørr vind.

Natt til tirsdag er det meldt fire kuldegrader, og på tirsdag ettermiddag kan det komme litt snø eller sludd. Det varer imidlertid ikke så lenge, for på kvelden blir det opphold igjen. Meteorologen forteller at det på det meste kan komme to til tre centimeter med snø.

Det er ellers meldt lite nedbør resten av uken.

– Det vil være perioder med sol denne uken og skiftende skydekke på onsdag. Det kan også dukke opp noen byger, men det vil ikke være store mengder, opplyser Wiberg.

Det blir også kaldere onsdag og torsdag, med opptil syv minusgrader på nattetid. På dagen er det meldt null til minus én grad.

– Det kan bli litt kaldere i kuldegroper, og mildere i høyden og ved fjorden, sier meteorologen.

Torsdagen vil imidlertid ha perioder med sol.

Etter noen kaldere dager, vil temperaturen stige inn mot helgen. På lørdag er det meldt syv grader på dagtid og seks grader på søndag med perioder med sol.