VALLHALL: Mandag var det duket for det som tradisjonelt har vært oslofotballens hatoppgjør. Lyn mot Vålerenga.

Men det er mange år siden byderbyet gikk i Tippeligaen på Ullevaal stadion. Byoppgjøret har denne gangen gjenoppstått mellom Lyn og VIF2 i 2. divisjon, i Vallhall.

Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter 16 minutter. Simen Hestnes sørget for 1-0. Samme mann hadde lagd hattrick før pause, ved å score i kampens 43. og 44. minutt.

LES OGSÅ: Er du født på midten av 1980-tallet? Da må du lese dette, for det kan være du har en invitasjon som venter på deg

To etter pause

Vålerengas rekrutter fulgte opp med scoring av Moussa Nije etter 58. og Elías Már Ómarsson. etter 78. minutter.

Trolig var det det over 500 tilskuere på tribunen i Vallhall. Bastionen var godt tilstede, med oppsatt buss fra Bislett før kampen.

Men var ikke nok for å snu Lyns tapsrekke denne sesongen. Etter fem spilte kamper ligger laget på soleklar jumboplass med bare ett poeng. Det fikk Lyn etter bydelsderbyet mot Skeid, som endte 0-0.

- Det gikk for fort for oss, og vi greier ikke henge med i svingene, sa Lyn-trener Trond Andersen i et etter live-streamingen av kampen. Kampen ble streamet i Vålerenga-regi.

- Når først kampen er kjørt er det en noen pasninger vi skulle spilt igjen. Men da er det jo for sent, sa Andersen.

Det ble bare nesten for Skeid. Igjen.

Vålerenga bak Kjelsås

Langt mer fornøyd var VIF2-trener Gard Johan Holme.

- Det var enveiskjøring av oss. Vi har spilt god fotball så langt i år, uten at vi har lyktes helt. At det nå endelig løsner er veldig flott.

Vålerenga lå to plasser over Lyn på tabellen før kveldens kamp, men hadde bare to poeng. Mandagens trepoenger løfter imidlertid laget til en 7. plass, én plassering bak Kjelsås. Likevel har Kjelsås på 6. plass fire poeng mer enn VIF2, etter at de slo Ullern 0-4 16. mai.

SE BILDEGALLERI FRA KAMPEN VIF2-LYN HER!

Du kan se «høydepunkter» fra kampen i videoformat, på Vålerengas nettsider.

LES OGSÅ:
* Lyn-spalten fra Fridtjof Grimsrud: «Det kommer til å være en prøvelse å stå på feltet og synge av full hals når det svir så inderlig å tape»
* Ikke bare sørgelig: Endelig ble det en Lyn-seier!
* Resultatet av russetiden: – Vasser i søppel og kjører sikksakk gjennom knust glass

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!