OSLO / KRINGSJÅ: I forbindelse med studiestart og fadderuker har Ruter, på oppfordring fra Velferdstinget i Oslo og Akershus, bestemt seg for å kjøre nattbusslinjen N18 mellom Jernbanetorget og Kringsjå studentby hver dag i uke 33 og 34, med start mandag 13. august. N18 kjører vanligvis bare i helgene.

N18 er nattbussen som går mellom Jernbanetorget og Kringsjå, og passerer studentbyene Sogn, Kringsjå og Vestgrensa på Ullevål, der det bor anslagsvis 5000 studenter.

Halvtimesruter

I uke 33 og 34 (13. august til 26. august) vil N18 gå med avganger hver halvtime fra Jernbanetorget mellom klokka 01.15 og 03.45. Returer fra Kringsjå i tidsrommet 01.29 til 02.59.

– Velferdstinget har i lengre tid jobbet for dette, og vi er glade for at Ruter gjentar fjorårets suksess med nattbuss i fadderukene. Dette er god studentvelferd, sier leder i Velferdstinget, Maya Sol Sørgård, i en pressemelding.

Ruter har foreløpig ikke lovet Velferdstinget at nattbuss i fadderukene blir en fast ordning, forteller hun.

– Nattbuss N18 i fadderukene bør bli en fast ordning! På sikt ønsker vi flere linjer med nattbuss i fadderukene. Slik får Oslo en tryggere og mer attraktiv fadderuke, sier Sørgård.

Velferdstinget i Oslo og Akershus er det øverste studentorganet for alle studenter som tilhører Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Velferdstinget representerer 65.000 studenter i alle saker som omhandler SiO og studentvelferd.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke