KRINGSJÅ: I forbindelse med studiestart og fadderuker har Ruter, på oppfordring fra Velferdstinget i Oslo og Akershus, bestemt seg for å kjøre nattbusslinjen N18 mellom Jernbanetorget og Kringsjå studentby hver dag i uke 33 og 34, med start mandag 14. august. N18 kjører vanligvis bare i helgene.

Det er Universitas som bringer nyheten.

N18 er nattbussen som går mellom Jernbanetorget og Kringsjå, og passerer studentbyene Sogn, Kringsjå og Vestgrensa på Ullevål, der det bor ansalgsvis 5000 studenter.

I uke 34 vil N18 gå med avganger hver halvtime fra Jernbanetorget mellom klokka 01.15 og 03.45. Returer fra Kringsjå i tidsrommet 01.29 til 02.59.

– Velferdstinget har i lengre tid jobbet for dette, og nå har vi endelig fått det til. Dette er god studentvelferd, sier leder i Velferdstinget, Elisabeth Holien, til Universitas.

– Vi satser på kollektivtransport, og ved siden av at det er god miljøpolitikk, er det også et viktig sikkerhetstiltak, spesielt for unge kvinner på vei hjem fra byen, sier samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) til avisa.

Ruter har ingen planer om å gjøre ordningen permanenr, men vil evaluere ordningen etter disse to ukene. Kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren sier selskapet til enhver tid ser på muligheter til å forbedre tilbudet for å få mest mulig kollektivtrafikk igjen for pengene.

Les hele saken i Universitas.

LES OGSÅ:
* 14. august starter et halvt år med trikkeomlegginger. Se hvordan det påvirker deg
* Snart vil det koste 3000 kroner å parkere "gratis" i mange boliggater i Nordre Aker