GREFSENKOLLEN: Eirik Brandsdal, sprinteren og Kjelsås IL'er forteller at han allerede er igang med oppkjøringen til neste sesong. Da kan det vel passe med et lite motbakkeløp, ikke veldig langt, men tøft nok: Fra Muselunden og opp til Grefsenkollen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Jeg løper jo en del gjennom hele året, men det er en tøff tur opp til toppen. Men dette blir veldig moro også, jeg bor jo i Grefsenkollen, så da kan jeg jo slenge meg med, ler Eirik.

Er du født i 1984-1985?

4,75 kilometer

Motbakkeløpet Grefsenkollen Opp i Oslo blir i år arrangert for 8. gang lørdag 30. mai.

Løypa er 4,75 kilometer lang med rundt 250 meter stigning, på asfalt.

– Vasser i søppel og kjører sikksakk gjennom knust glass

– Et bakkeløp der det virkelig kan løpes fort, frister arrangørene Nydalen SK Orientering med.

Ifjor var Eirik Brandsdal faktisk i motbakkeduell, med skikollega Anders Gløersen. Da vant Anders, men begge kom høyt opp på resultatlistene.

Raskere enn Gløersen?

– Klart jeg ikke likte å bli slått av Anders. Jeg tror ikke han skal være med i år, men jeg har jo tiden hans. Den skal jeg gjøre alt for å knuse i år, sier Eirik.

– Det er kjempegod trening og en av mine favorittbakker. Nesten hver rulleskitur er opp den bakken her, sa også Eirik i forbindelse med deltagelsen i fjor.

Arrangørene skriver videre i pressemeldingen at bakken opp til Grefsenkollen med byens flotteste utsikt, er en av de mest brukte treningstraseene i bydelen.

Påmelding

Bjørn Erik Reinseth fra Nydalen SK forteller at løpet har blitt svært så populært med flere hundre deltagere hvert år.

– Det er ordinær påmeldingsfrist søndag 24. mai, men mulig å etterpåmelde seg også. Påmeldingen på nettet er åpen helt fram til start, etteranmeldingsgebyr tilkommer etter ordinær frist 24. mai, sier Reinseth.

Fjorårets vinnere var Annie Bersagel Tjalve med løyperekord 18.25 og Øyvind Heiberg Sundby 17:04. Løyperekorden for herrer holdes av Hillary Kipchumba, på sterke 15:57 i 2011.

Mer info om løpet her.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!