NORDRE AKER: I helgen skrev Nordre Aker Budstikke at Vestre Aker Unge Høyre, som dekker bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern, har passert Bergens Unge Høyre i antall medlemmer.

– Det har lenge vært en intens kamp mellom Vestre Aker Unge Høyre og Bergens Unge Høyre om å være landets største lokalforening, sa leder Ådne T. Madsen til Nordre Aker Budstikke.

Unge Venstre uenig i prioriteringene

– Mange ungdommer er opptatt av skolepolitikk og synes Unge Høyre har mange gode ideer. Eksempel på saker som engasjerer er å gjøre nynorsk valgfritt, anonym retting av prøver og flytte eksamen til før russetiden. Mange velger derfor å melde seg inn i Unge Høyre for å støtte de sakene man er enig i, sa han.

LES OGSÅ: Stang: – Også vi som ikke har mammer lenger, trenger noen å snakke med

Tor Frøytvedt Dahl, som er fra Tåsen, leder ungdomspartiet til Høyres byrådspartner Venstre. Oslo Unge Venstre-lederen sier han gleder seg over at Oslo-ungdom blir mer engasjert i politikk, men stusser over sakene Unge Høyre trekker frem som viktige.

– Osloskolen er blant de beste i landet, men det er en rekke ting som er viktigere enn valgfritt sidemål. Vi trenger et ytterligere lærerløft, og en totalrenovering av fagvalgsordningen, for å trekke fram to eksempler. Høyre og Venstre samarbeider utmerket i byråd, men hvis dette er ambisjonsnivået til Unge Høyre er det kanskje på tide at Venstre får skolebyråden, sier Frøytvedt Dahl.

LES OGSÅ: Oslo Unge Venstre ledes av Nordre Aker-trio

– Kombinere språk og samfunnsfag med realfag

Han mener at programfagordningen på videregående skoler er «for rigid og ikke åpner for et enda større mangfold av retninger, som er viktig for et stadig mer spesialisert arbeidsliv».

– Det bør være mulig å velge fag fra både teoretiske studieretninger, og yrkesfagsretninger. Hvis man for eksempel vil bli ingeniør, kan det være relevant å både ta fysikk på høyeste nivå, og byggteknikk som man har på yrkesskoler.

LES OGSÅ: Jørgen og Malin støvsugde, bakte boller og inviterte ordførerkandidaten hjem til Tåsen

Han mener ellers at Utdanningsdirektoratet er for strenge når det kommer til godkjente fagkombinasjoner på studiespesialiserende retning. I dag er det krav til hvor mange fordypninger og enkeltemner man må ha på ett område, for å få gyldig vitnemål.

– Det er ingen grunn til at man ikke i større grad kan kombinere språk- og samfunnsfagene med realfagene. Universitetene setter ingen krav til områdespesialisering, så lenge man har relevante fag. Dette kan høres litt snevert ut, men det berører flere tusen elever hvert år. Jeg tror det er et resultat av kalkulatortenking og reguleringslyst i skoleverket, sier Oslo Unge Venstre-lederen.

LES OGSÅ: Disse går inn i valgkampen som landets største Unge Høyre-forening

Og det er ikke bare Vestre Aker Unge Høyre som har vokst den siste tiden. I følge Frøytvedt Dahl har også Oslo Unge Venstre opplevd en medlemsvekst de siste årene. Nå er de klare for valgkamp.

– Tiden vi er inne i nå er utrolig viktig. Oslo er den hurtigst voksende hovedstaden i hele Europa. Vi må bygge to klasserom i uka, samtidig som vi passer på at de ledes av kompetente lærere. Arbeiderpartiet vil innføre en ekstra eiendomsskatt fordi de ikke tør å prioritere i budsjettene sine. Byrådet og Venstre tør å prioritere kollektivt og skole, det skal vi fortsette med. Jeg gleder meg til å kjempe for et grønt, fritt og fremtidsrettet Oslo! sier Unge Venstre-lederen.

Hold deg oppdatert! Lokale nyheter rett i nyhetsfeede: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:
* Byråd Guri Melby (V) bøyer av for protestene: Stanser asfalteringen langs Akerselva

* Her aksjonerer de mot asfalt
* Hundrevis av klager mot tennishall på Grefsen. Uvanlig, sier Plan- og bygningsetaten

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!