GALÅ: De som fikk se generalprøven på Peer Gynt på Galå i går, torsdag, forteller om en fantastisk forestilling, i magiske omgivelser, med blant annet far og sønn Oftebro på scenen.

Og heldige er de lokale ungdommene fra Nordre Aker, som har blitt plukket ut til å være med som statister i forestillingen. Som Eir Prytz Winge fra Kjelsås, 17 år, som startet teaterkarrieren på Cap a Pied på Folkets Hus på Kjelsås, og er nå ellers elev ved dramalinjen ved Hartvig Nissen skole.


Veldig fornøyd med generalprøven

Fredag er premieren, og stykket går helt til 12. august.

– Noen av oss har jo vært med flere ganger, men for meg er dette første gangen. Det var en form for påmelding, så plukket de ut hvem som fikk bli med. Det er kanskje litt premierenerver, men generalprøven i går gikk kjempebra, forteller Eir til lokalavisa fredag.

Hun fortsetter:

– Det er spennende å få være med på dette, og de erfarne skuespillerne er veldig hyggelige og inkluderende. Jeg spiller blant annet festgjest på Hegstad (journ. anm. bryllupet i forestillingen er på Hegstad), en turist i Marokko, en journalist, og faktisk er jeg også en fisk, ler Eir, og legger til at hun har på seg en veldig kul fiskemaske, altså som fisk.

– Det hadde vært moro å kunne være skuespiller på heltid, vi får se hva som skjer.


Peer Gynt 2018

Peer Gynt på Galå 2018 har blant annet med følgende skuespillere: Jakob Oftebro, Nils Ole Oftebro, Marianne Nielsen, Mari Strand Ferstad, Anne Krigsvoll, Preben Hodneland, Jan Sælid, Anders Dale og Nina Ellen Ødegaard. Regissør er Sigrid Strøm Reibo.

HER KAN DU LESE MER OM FORESTILLINGEN


Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke