KRINGSJÅ: Nordre Aker Budstikke har flere ganger skrevet om ballbingene ved Kringsjå skole. Vinteren 2018 sto tre nye ballbinger ferdige i skolegården på Kringsjå. Planene om å oppføre de tre banene startet som et samarbeid mellom Lyn og Kringsjå skole allerede i 2015.

For å gjøre en lang historie kort, så oppstod det uenighet om bruken, mellom idrettsklubben og skolen - nåværende rektor viser til reglementet for nærmiljøanlegg, og vil ikke gi idrettsklubben eksklsiv treningstid i ballbingene, les hele saken her.

Hadde dette blitt opplyst tidligere ville klubben funnet andre måter å finansiere ballbingene på, sier Sjur Skridshol, daglig leder i Ski- og Fotballklubben Lyn. Lyn hevder det aldri var meningen å bygge et nærmiljøanlegg, men et tilbud for klubben og skolen, og at dette var klargjort overfor Bymiljøetaten.

Halvparten av kostnadene til ballbingene ble finansiert gjennom spillemidler – i alt 757.000 kroner. Ytterligere 692.500 kroner ble hentet inn av Lyn og FAU på Kringsjå skole gjennom momskompensasjon og støtteordninger fra Norges Fotballforbund, Sparebankstiftelsen og Olav Thon-stiftelsen. De resterende 77.000 kronene ble i hovedsak dekket av SFK Lyn. Bingene ble oppført på dugnad av idrettslaget.

– Synd

I sak fra onsdag sier også rektor ved Kringsjå skole, Jannicke Argren, at skolen nå ikke lenger får lov til å bruke Lyns kunstgressbaner i skoletiden, og at skolen eventuelt må betale leie for bruken:

– Jeg synes det er synd at Lyn har valgt den retningen, men det er lite vi kan gjøre med det, sa Argren.

– Ufint

Det får Lyns daglige leder til å reagere:

– Jeg synes det er veldig ufint av rektoren å dra frem i saken at skolen må betale leie for kunstgressbanene. Det er egentlig helt naturlig. Fra november til april koster det klubben en million kroner i drift - for banene. Da er det ikke så rart at vi nå har kommet til at skolen - på lik linje med andre eksterne som bruker kunstgressbanene - må betalte leie for dette, sier Skridshol.

Han opplyser at timesleien for en hel kunstgressbane er på rundt 1500 kroner.

– Det blir jo slitasje på en bane som brukes, også av skoleelver. Totalt betaler vi kommunen rundt en million kroner for drift i perioden som nevnt over. Ja, vi har vært snille, kanskje dumsnille, og lånt ut banen til skolen gratis, men nå må vi ta betalt av skolen, som vi med alle andre som leier hos oss, sier Skridshol.

Rektor Agren har fått muligheten til å kommentere Skridshols meninger, men hun ønsker ikke det.

Rydd opp

Onsdag denne uken gikk også Høyre ut i lokalavisa og mener at nå får idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) rydde opp i saken - siden det er hennes etat - Bymiljøetaten - som har gitt dårlig veiledning til Lyn:

– Ballbingesaken på Kringsjå og uenighet om bruk av bingene er hverken Lyn eller skolen sin feil. Idrettsbyråden er sjefen til Bymiljøetaten, som overfor Lyn har gitt for dårlig veiledning. Derfor er det Rina Mariann Hansen sitt ansvar å rydde opp i denne saken, sa Kristoffer Gustavsen (H) i saken fra onsdag denne uka - her kan du lese hele saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke