Det er kamp om plassene på Equinor-juniorlandslaget i langrenn, men før helgen ble det klart at Tuva Anine Brusveen-Jensen fra Lyn Ski igjen er en av de få utvalgte. Det unge Oslo-talentet har lagt ned utallige timer med arbeid og er svært glad for å fortsatt kunne være en del av troppen.

– Det er en veldig stor fordel å være med. Jeg var med på laget i fjor også, og det har vært veldig bra. Det er en god mulighet til å matche seg mot de beste og å få et innblikk i hvor nivået ligger. Man kan lære mye av de som gjør det bra og dele egne erfaringer for å gjøre andre bedre, sier Nordberg-jenta.

Satser på unge talenter

Brusveen-Jensen tilhører Lyn Ski, hvor hun har lagt et godt grunnlag for å nå langt i langrennskarrieren. Til Equinor-juniorlandslaget tar hun med seg både motivasjon og tanker om hva skal til for å bli best mulig og nå lengst mulig.

– Denne perioden har jeg brukt mye tid på å evaluere hvordan ting har vært og hva jeg kan ta tak i. Jeg har funnet mine svake sider og hva jeg kan jobbe med for å forbedre meg mest mulig til neste sesong. Det er blant annet styrketrening.

Equinor Morgendagens helter er hovedsamarbeidspartneren til Norges Skiforbund (NFS) innen langrenn, og de støtter forbundets talentutvikling og satsing rundt junior- og rekruttlandslagets gutter og jenter. Å avsløre årets uttak til Equinor-juniorlandslaget er noe de har sett frem til lenge.

– Årets juniorlandslag består av Norges aller fremste langrennstalenter, og det blir utrolig spennende å følge dem på reisen fremover. Tuva er både dedikert og fokusert, og hun kan i tillegg vise til solide prestasjoner i løypa, sier Anniken Jebsen Bråthen, merkevaredirektør for Equinor Morgendagens Helter.

Kan nå til topps

Det lovende langrennstalentet skal trene og konkurrere med elleve andre fra hele landet. Tidligere skitrener i Koll, Monika Kørra, nå juniorlandslagstrener i Norges Skiforbund, har stor tro på den unge skiløperen.

– Det er ekstremt tøft å ta seg inn på Equinor juniorlandslaget da det er skyhøyt nivå på den norske langrenns-ungdommen. Tuva er ekstremt motivert og hardtarbeidende, og viser til imponerende resultater sesongen 21-22. Vi har stor tro på at hun kan nå helt til topps og at tiden på juniorlandslaget skal være en god utviklingsarene for henne kommende sesong.

Til tross for sin unge alder, har Brusveen-Jensen opplevd mye i langrennskarrieren så langt. Hun tar med seg mye viktig lærdom til Equinor-juniorlandslaget i sesongen som kommer.

– Jeg har lært mye, men det viktigste er det å ta seg tid til å både kjenne sin egen kropp og å ta seg tid til å gjøre de riktige tingene. Ikke stresse med å trene kjempemasse, men heller ha kvalitet på hver økt. Å trene jevnt er viktigere enn timeantallet. Det er en idrett det tar tid å bli god i. Det er viktig å være fokusert på teknikk og ta med seg detaljene som gjør at man presterer noen hakk over det man vanligvis ville gjort, sier Brusveen-Jensen.