SKAR: Turgåer reagerte på et kamera, satt opp på den ene strømstolpen på utfartsparkeringen ved Skar, rett ved portene inn til Skar leir.

Da Nordre Aker Budstikke var på området tidligere denne uka, var kameraet fortsatt på stolpen, vendt ut mot parkeringsplassen. Det lyste også rødt i kameraet, og vi kunne ikke se noen skilt som opplyste om at området var videoovervåket.

Nordre Aker Budstikke kontaktet både Bymiljøetaten, som forvalter av parkeringsplassen, og Eiendoms- og byfornyelsesetaten, som forvalter Skar Leir.

Bymiljøetaten svarte at de ikke kjente til kameraet. Heller ikke Den norske turistforening (DNT), som leier varmestua ved inngangen til den tidligere militærleiren på Skar, er ansvarlig for kameraet, opplyste eiendomsforvalter Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY).

Etaten kan videre opplyse fredag morgen:

– DNT som var på stedet undersøkte kameraet nærmere, og det viste seg at det var et «fake-kamera» med batteri som gjorde at det lyste rødt. «Kameraet» er nå tatt ned og vi vet ikke hvem som har satt det opp eller hvorfor, ifølge kommunikasjonssjef i EBY, Lena Nesset.