Etter den siste seriekampen mot Asker tirsdag kveld, der Skeid kriget til seg en 3-2-seier, endte de med 34 poeng (11 seirer, 1 uavgjort, 0 tap) og 58-16 i målforskjell.

De har vunnet flest kamper, scoret flest poeng og sluppet inn færrest, og naturlig nok tatt flest poeng. Det gjør dem til overlegne seriemestere i 3. divisjon.

– Det har vært en fryktelig bra sesong, rett og slett. Vi er selvsagt veldig fornøyde med å ikke ha tapt. Det er gode spillere på laget, bra trøkk og intensitet, sier trener Endre Hovland til Nordre Aker Budstikke.

Han forteller om en treningsvillig gjeng, til tross for at de denne sesongen spilte på nivå fire i Norge.

– Vi er mellom 18 og 24 spillere og trener mellom tre og fem ganger i uka. Jentene er veldig glade i å trene, og vi har et juniorlag som er gode og som har en stor treningsiver.

Legger æren over på jentene

Treneren selv tar null ære for opprykket.

– Det er en fryktelig bra gjeng jeg trener. Men en full apekatt kunne klart å trene de til opprykk! Så gode er de. Jeg og Tobias tilrettelegger bare for at flinke folk skal være flinke. Vi har ikke gjort noe mer, sier Hovland ydmykt.

Akkurat dét er ikke toppscorer Maren Thorsø enig i.

– Endre har vært viktig i gruppa vår. Han og Tobias kom inn som nye før sesongen, så deres nye giv har hatt mye å si. Vi er en gruppe som har mange sterke meninger, alder og rutine, så vi har hatt mye å si vi og. Vi har blandet oss med trenerne både godt og vondt. Men vi hadde ikke klart det selv, uten trenerne, sier Thorsø.

Hun svarer følgende på hvorfor det ble et så overlegent opprykk:

– Vi har lyktes med det vi har prøvd på siden vi startet i januar. Vi jobbet mye med taktikken og hatt fokus på det, og prøvd ut ting i kamper som etter hvert har fungert veldig bra. Vi endret også formasjon til 3-5-2 tidlig. Den var det ingen som var særlig trygg på i starten, men vi sto i det og nå funker den veldig bra.

– Og ikke å tape er også veldig sterkt?

– Ja, det er det, men det var også forventet. Før sesongen var det målsetningen vår - vi ville vinne hver eneste kamp, og det har vi klart. Det har vært en lettelse også, sier hun.

Blir værende i 3. divisjon

Men den overlegne seieren i 3. divisjon til tross - Skeid rykker ikke opp som følge av omleggingen av seriespillet i 2023. Da går 2. divisjon fra å ha 80 til 28 lag, som gjør at Skeid også i 2023 skal spille 3. divisjon, men nivået blir vesentlig høyere.

Samtidig beholder Skeid, som eneste lag, plassen i divisjonen til neste år.

– Vi er glade for å vinne serien, men hadde vi vunnet i fjor, hadde vi jo rykket opp. Det hadde selvfølgelig vært mye bedre, sier Hovland.

– Det er bare at det ikke står 2. divisjon neste år, for min del, for vi har jo rykket opp. Vi feiret det og tenker at det er et opprykk, med tanke på at alle de andre lagene rykket ned. Men det er litt kjipt at vi må fortsatt si til folk at vi spiller 3. divisjon, sier Thorsø.

To topp tre på toppscorerlisten

Tar vi en titt på toppscorere denne sesongen i 3. divisjonsavdelingen til Skeid, innehar laget både 2. og 3. plassen. Bærums Alexandra Hebo Tangen har vært i en klasse for seg selv med ufattelig sterke 28 mål på 13 kamper. Bak der følger Skeid-duoen Maren Thorsø og Marlene van der Weel, som står med henholdsvis 19 og 10 scoringer.

Thorsø har scoret 19 av Skeids 58 mål i serien, blant annet fire mot Asker før sommeren og tre mot Frigg 2. I tillegg scoret hun hat trick i OBOS Cup-semifinalen mot Oppsal, som Skeid vant 6-1. Van der Weel scoret på sin side fire av sine ni mål mot Nordstrand, en kamp Skeid vant hele 10-0.

– Både Maren og Marlene har vært viktige, men vi har gode spillere i alle ledd. Alle har vært gode og viktige for oss. Det at de to har scoret mye er et produkt av at vi gjør det bra i alle andre ledd, sier treneren.

Klart for OBOS Cup-finale

I tillegg venter en OBOS Cup-finale mot Årvoll i Vallhall 6. november som en sesongfinale for Skeid-damene. Årvoll har vunnet sin 4. divisjonsavdeling med god margin, men det er nok ingen tvil om at det er Skeid som er favoritter i finalen.

– Det blir en veldig spennende kamp. De har forsterket seg voldsomt og hentet seks spillere fra Grei i sommer, så det blir ingen enkel kamp. Vi spiller ett nivå over dem, men det blir tett og jevnt. Det hadde vært veldig gøy å tatt den lokale "The Double", sier Hovland.

– Vi er favoritter og tenker at Årvoll er et lag vi skal slå, men de vant 4-1 i semien over Bærum, og Bærum er et lag vi alltid har slitt med (Skeid vant 3-2 begge ganger i år). Der har vi jo et direkte resultat å sammenligne med, og da ser det bra ut for Årvoll. Men vi har troa altså. Det forventes at vi vinner, så det blir en stor skuffelse om det ikke går. Men opprykket henger høyere, sier Thorsø.

– Hva er ambisjonene i årene fremover?

– Vi vil være så gode som mulig. Målet etter hvert er 2. divisjonsspill, og at vi skal klare å hevde oss i toppen.

– Jeg ønsker at vi hevder oss i øvre halvdel av tabellen neste år. Det er veldig vanskelig å si uten at man vet hvordan de andre lagene er, men jeg er såpass godtroene. Jeg tror vi hadde vært øvre halvdel i 2. divisjon i år hvis vi hadde vært der, så gode er vi. Så vi skal hvert fall være oppi der neste år, sier hun.