Lyns damer har også gitt de andre såkalte topplagene kamp, men har ikke kunnet innkassere poengene.

I skrivende stund ligger Lyn på en sjetteplass på tabellen, med åtte poeng. Samme som naborivalene Stabæk. Det er bare to poeng opp til fjerdeplass LSK.

Misnøye med nytt seriesystem

Det nye seriespillet for Toppserien er kort oppsummert lagt opp slik:

Det kåres ikke en vinner etter grunnspillet. Men det skiller på lagene som skal kjempe om å vinne årets Toppserie og hvem som skal kjempe for å unngå nedrykk. Alle lag skal spille mot hverandre to ganger. De fire beste lagene spiller om å bli best av fire. De seks dårligste lagene kjemper om å bli i Toppserien med de beste fra 1. divisjon.

Lyn-trener Tom Stenvoll, som har trent laget siden 2020, gir uttrykk for misnøye med det nye systemet. NRK har gjennomført en spørreundersøkelse, der alle lagene i Toppserien har svart at de er misfornøyde. Alle utenom Lyn, som valgte å ikke svare på undersøkelsen.

Dette forklarer Stenvoll med at de hadde flere viktige kamper på kort tid, og heller ville bruke tid og krefter på ting de kunne gjøre noe med. Overfor Nordre Aker Budstikke gir han altså likevel uttrykk for at også Lyn er enig i at systemet lagt fra er optimalt.

Se kampen mot Røa på Nab.no!

Neste kamp ut for Lyns damer er søndag mot nyopprykkede Røa, som ikke har hatt noen suksess etter opprykket til Toppserien, med kun ett poeng etter syv kamper.

Den kampen mener han det blir en god test på om jentene igjen klarer å få til gode prestasjoner. Det er kun ti lag i toppserien, og selv om det kanskje er noen lag som skiller seg ut med tanke på ressurser og midler, er det stort sett jevne kamper mellom lagene, mener Stenvoll.

– Derfor er det et viktig mål for Lyn å ikke bare prestere mot topplagene, men gjøre gode prestasjoner mot antatt svakere lag også. Forberedelsene mot Røa er annerledes enn mot Rosenborg, så kampen blir absolutt utfordrende på sin måte, sier han.

Stenvoll vedgår at ambisjoner for serien er kanskje litt kjedelige, med å ha kontinuerlig gode prestasjoner, men han håper resultatene vil kunne følge prestasjonene.

Kampen kan du se på Direktesport her på Nordre Aker Budstikke. Med et nytt abonnement på lokalavisen får du tilgang til all sport på Direktesport. Kampen ser du under:


Kamilla Melgård

Det store unge talentet på Lyn, 16-åringen Kamilla Melgård, scoret ikke bare mot Rosenborg, men også mot Avaldsnes og Brann. Men nå er Kamilla ikke på Kringsjå om dagen, for det spilles nemlig EM for jenter-17, i Bosnia-Hercegovina. Og der selvsagt Kamilla på plass. Tirsdag tapte imidlertid Norges 17-åringer 0-4 mot gode Spania.

Fredag er det Frankrike som er neste motstander i EM for jenter 17. Da må Lyn klare seg uten Melgård. Lyn-trener Tom Stenvoll sier at hun er blitt en sentral spiller for laget, og spår et «ordentlig» gjennombrudd for henne denne sesongen i Toppserien. Ellers er det selvfølgelig også stas at hun er ute med landslaget nå.

Tabellen i Toppserien


Lag S P
1 Vålerenga 7 21
2 SK Brann 7 21
3 Rosenborg 8 18
4 LSK Kvinner 7 10
5 Stabæk 8 8
6 Lyn 7 8
7 Arna-Bjørnar 7 6
8 Kolbotn 6 4
9 Avaldsnes Toppfotball 6 4
10 Røa Fotball Elite 7 1