Nordre Aker Budstikke møter på John-Philip Hjerthén og Jonas Waagsether Mathisen i rundløypa mellom Linderudkollen og Solemskogen torsdag formiddag.

De er fra Bymuljøetatens entreprenør Omexom, og skal få lys i mastene i lysløypa etter at et tre har veltet over linja og forårsaket et brudd.

– Vi får beskjed via Bymelding eller direkte fra løypekjørerne når det er feil på lysmastene, forteller de to. Nylig har de også vært i Østmarka og sørget for lys der etter en trevelt, og arbeidet kan ta alt fra noen timer til en hel arbeidsdag.

– Men her kan dere love lys og varme til kvelden?

– I alle fall lys. Det er ikke så mye varme i disse lampene, ler Hjertén og Mathisen.


Utover dette kan Nordre Aker Budstikkes utskremte melde om fine forhold i Lillomarka fra Linderudkollen. Men skulle du fristes til en skitur i kveld, er det greit å merke seg at Kjelsås IL arrangerer Telenorkarusell i Linderudkollen langrennsarena fra klokken 18. Rennet er for aldersgruppene som er født i 2016-2010, samt en klasse for småsøsken på 5-6 år.

– Også på dette arrangementet er det trangt med parkering, så prøv å samkjøre, bli kjørt eller ta kollektivt, skriver klubben på sine nettsider.

NB! Hva mener du om markastuene? Er det ok å ikke kjøpe?

Les også

Kafé eller varmestue? Hver dag kommer det folk med medbrakt mat: – Markastuene dør ut om folk slutter å handle

Les også

Få vet om disse perlene: Her er Markas «hemmelige» skiløyper