Nordre Aker Budstikke kan melde om ekstremt god stemning på Berg skole – og litt prestasjonsangst. Neste uke skal nemlig noen av elevene på Berg delta i årets Tinestafett, og i den anledning tok hekkeløperen og alpinisten turen.

Elsket gym

– I dag er vi her for å ha en gymtime for å forberede klassen til Tinestafetten. Det er veldig gøy, og vi har det aller mest moro. Det er utrolig bra stemning, og jeg er superimponert over elevene, som følger med, hører etter og er veloppdragne. Det er luksus, sier Jansrud.

Den tidligere OL-alpinisten kan røpe at han ikke var like oppmerksom som 6. klassing, men forteller at han likevel elsket gym. Til og med swingkurs, til hans overraskelse.

– Jeg var en energibunt av de sjeldne, og hørte ikke alltid etter. Jeg husker at jeg løp Tinestafetten selv, og synes at det var veldig gøy. Men jeg synes egentlig at alt var morsomt. Jeg savner gymleken.

Også Vladimir Vukicevic, holderen av den norske rekorden i 110 meter hekk, har gode minner fra både gymtimene og Tinestafetten. Men favorittaktiviteten var kanskje ikke den man skulle forventet:

– Jeg var også ivrig i gymmen! Jeg likte egentlig alt – fotball, basket, turn. Løping var også gøy, men jeg synes at ballspill var det morsomste. Jeg likte absolutt ikke å ha test i 3.000 meter, det hata jeg faktisk. Jeg kan med hånden på hjertet si at det var helt forferdelig å løpe lengre enn 300 meter.

Bildeserie

SE BILDENE: Her gir elevene alt når toppidrettsutøverne tar over gymmen på Berg

Det er viktig å aktivisere barna, mener gutta. Når man kommer fra barnehagen og inn i skolen, så er det viktig å beholde leken, forteller Jansrud. Selv skulle han ønske at voksne lekte mer, og det er ingen tvil om at han selv var i lekemodus under «ta halen».

– Det er godt å få aktivitet! Man burde kunne leke helt opp i voksen alder, og det blir borte uten gym. Det er kanskje det viktigste.

Litt prestasjonsangst

I dagens gymtime har elevene fått oppleve en god blanding av lek og stafettforberedelse, med aktiviteter som «ta halen» (med kappgang), stafettveksling og «snipp og snapp». Det er kjempegøy, mener i hvert fall Paul Justin, Mathilde, Agnes, Helene, Edvard, Leah, Joachim og Maria.

– Det er mye gøyere enn vanlig!

– Men litt slitsomt også.

Det er selvsagt ekstra spennende at Jansrud og Vukicevic har tatt over lærerrollen, og de fleste av elevene hadde hørt om dem på forkant. Derfor er det klart det blir litt prestasjonsangst.

– Det er veldig gøy, men litt skummelt også.

– Man vil liksom gjøre det bra når de er her, som er så flinke.

– Så vi gir alt denne timen, men har det morsomt samtidig!

I tillegg er det gøyalt med noen helt nye aktiviteter og at de får nyte vårsola på gressbanen – de færreste hadde hørt om leken «snipp og snapp», for eksempel.

Og Tinestafetten blir kanskje enda mer spennende:

– Jeg gleder meg masse!

– Jeg og, men jeg gruer meg litt også. Hva hvis beina bare svikter?!

– Men det er mest gøy. Også går det på TV!

Bildeserie

SE BILDENE: Her gir elevene alt når toppidrettsutøverne tar over gymmen på Berg