Ifølge lapper som ble festet på bilene, samt en egen nettside, er det gruppa «The Tyre Extinguishers» som 7. september gjennomførte aksjoner i en rekke byer rundt om i verden. 26 biler fikk dekkene tømt for luft i Ullevål Hageby, skriver de selv.

«Vi har tømt ut lufta av ett eller flere av dine dekk. Du er sikkert sint, men ikke ta det personlig. Det er ikke deg, det er bilen din» står det på lappene som er festet til bilene, i følge en Nab-tipser.

Videre står det at de har gått etter SUV-er, som de mener har stor, negativ påvirkning på andre. De skriver at firehjulstrekkere og andre store biler er en katastrofe for miljøet, og en av hovedårsakene til at klimagassutslippene har økt de siste årene. De peker også på at SUV-er også er ødeleggende for nabolaget og at bilene skaper større skader ved ulykker enn mindre biler. Derfor retter de også pekefingeren mot eiere av både store hybrid- og elektriske biler.

Over 600 SUV-er skal ha blitt rammet rundt om i verden natt til onsdag i følge aksjonistene selv, og gruppa skriver på nett at målet er at det skal bli umulig å eie en SUV i urbane områder.

Dagbladet har omtalt hendelsen, og også Vårt Oslo skrev om et tilsvarende tilfelle i forrige uke på Frogner. Der var det en stor elbil som fikk tappet luften ut av dekkene.

– Vi holder oss på beste vestkant, skriver gruppa i en anonym e-post til Dagbladet.

Politiet kan ikke bekrefte noen anmeldelser overfor Dagbladet.

LES OGSÅ:

Les også

Bydel Nordre Aker får sin første plan for klima og miljø