Ullevål avsluttet seriespillet onsdag kveld borte mot Sarpsborg. Hjemmelaget måtte vinne for å kunne kalle seg selv seriemestere for første gang på 31 år. Det klarte de også - Sarpsborg vant 4-1 over Ullevål og vant med det Eliteserien.

– Det var en helt grei kamp fra vår side. Isen var ikke all verdens og det var en ganske kaotisk kamp, men alt i alt var det en grei gjennomkjøring før sluttspillet. Sarpsborg vant fortjent og vi unner dem seriegullet, sier kaptein Jonas Tjomsland.

– Vi burde ha ledet etter 1 omgang, og slipper inn for enkle mål. Sarpsborg hadde alt å spille for, mens vi ingen ting, så alt i alt gjør vi en grei kamp. Det er bare å gratulere Sarpsborg med seriegullet, og jeg hyller også den fantastiske rammen rundt kampen som var, sier trener Sondre Hammerstad.

Fornøyde med sesongen

Sesongen gikk i berg-og-dalbane for Ullevål sin del denne sesongen. De åpnet svakt og lå nesten helt sist etter de åtte første kampene. Fra seriestart 20. november (2-5 for Ready) til 26. desember (1-6 for Ready) hadde Hammerstad og co. bare klart å plukke tre poeng (5-4 over Ullern og 5-5 mot Høvik).

Så snudde det. Fra 29. desember til 25. januar var de ubeseiret på sju kamper med tolv poeng - 6-1 over Røa, 7-0 over Mjøndalen, 3-2 over Sarpsborg, 4-3 over Ullern, 3-3 mot Mjøndalen, 7-3 over Solberg og 5-5 mot Drammen.

De avsluttet med tap for Stabæk og Sarpsborg, samt seier over Høvik, som sørget for at de ble nummer seks med 17 poeng. Hammerstad påpeker at poengmessig er sesongen den beste siden 2013/14, da de tok 22 poeng (dog på 21 kamper, kontra 17 poeng på 18 kamper nå).

– Det viktigste før sluttspillet var å komme topp seks for en god trekning. Nå skulle vi gjerne sett oss selv litt høyere på tabellen, men vi har i alle fall nå et godt grunnlag inn mot kvartfinalene, sier Tjomsland.

– Sesongens høydepunkt kan nok ikke kokes ned til en spesifikk hendelse, men at vi jevnt over har utvikles som lag både på og av banen, sier kapteinen videre.

– Vi hadde en dårlig start på sesongen, men har samlet oss og kommet bra tilbake siden romjula, sier trener Hammerstad.

– Å bli nummer seks er helt greit. Vi har vært for varierende gjennom sesongen og tapt poeng mot lag vi egentlig skal slå. Å slå Solberg hjemme (7-3) må vel være et høydepunkt til nå, sier Fredrik Hansen Bakken, som spilte i svenske Ale/Surte i Allsvenskan frem til han kom hjem i slutten av desember.

Drammen i kvartfinale

Rett etter at Sarpsborg hadde feiret seriegullet ble kvartfinaleseriene trukket. 1. og 2. plassen trakk 7. og 8., mens 3. og 4. plassen trakk 5. og 6. Slik spilles kvartfinalene (best av fem):

Sarpsborg-Røa, Stabæk-Mjøndalen, Ready-Solberg og Drammen-Ullevål.

Lagene har møttes to ganger denne sesongen. I starten av desember vant Drammen 8-4 på Bergbanen, mens det ble 5-5 i en intens og meget spennende kamp på Marienlyst for to uker siden.

Drammen har hjemmebanefordel i kvartfinaleserien, som gjør at de spiller på Marienlyst i kamp 1, 3 og en eventuell 5. kamp. Kamp 2 og en eventuell 4. kamp går på Bergbanen, som har blitt Ullevåls fort de siste sesongene.

Gleder seg stort

Vi må forøvrig helt tilbake til 2015 for å finne sist Ullevål slo Drammen borte, da Ullevål vant 5-4. Siden den gang har det blitt - hold deg fast - 7-4, 6-0, 4-2, 6-5, 6-2, 5-1, 6-4 og 5-5 - alt i favør Drammen.

Det ser verken Tjomsland, Bakken eller Hammerstad på som noe problem.

– Vi er veldig fornøyd med Drammen i kvartfinalene. Kampene mot de blir alltid spennende og fartsfylt. Vi går inn i kvartfinaleserien med stor selvtillit og vilje, sier Tjomsland.

– Kampene mot Drammen blir alltid spennende og jevne, så det gleder vi oss til, sier Bakken.

– Drammen i kvartfinale passer oss bra, og gjør vi jobben defensivt i 3 til 5 kamper, så spiller vi semifinale om drøye to uker, avslutter Hammerstad.