Hundrevis av frivillige, innleide og faste ansatte står på for at de tusenvis av deltakerne skal få en flott festivalopplevelse.

Fredag ble OverOslo arrangert i full skala for første gang siden 2019. Kvelden startet med sol og feststemte publikummere og avsluttet på best mulig vis med a-ha.

Bildeserie

6000 fikk endelig dratt på festival! Ser du noen kjente fjes?

Totalt er det 500 arbeidsomme folk som står på for å gjennomføre festivalen. Blant dem er russebusser, idrettslag og andre frivillige.

Kjelsås-gutten Tinius Håkonsen (18) er en av mange som sørger for at alt går som smurt. Han, og flere av de 24 kompisene på russebussen, har fått jobb på de ulike mat- og drikkestasjonene for å tjene penger til russetida.

– Blir behandlet utrolig bra

– Vi har fått utdelt forskjellige jobber. Jeg syns det er fint. Vi blir behandlet utrolig bra! sier Tinius, som fredag sto i baren.

– Dette slår kanskje den «vanlige» dugnadsjobben med å selge doruller?

– Ja, dette er en god del bedre enn det! Jeg begynner å bli lei doruller, he he.

Tinius skal jobbe hele festivalen, men han får også tid til å hygge seg, påpeker han.

– Vi får pauser slik at vi kan titte på artistene. A-ha blir veldig spennende!

Bildeserie

Stormende jubel til a-ha: – Vi har ventet på dette!

Penger i klubbkassa

Festivalsjef Thorkild Gundersen forteller at fem russegrupper og tre idrettslag er med i år. Kjelsås Idrettslag er blant dem som tjener penger på å bidra under OverOslo.

– Vi har ikke nok frivillige. Det er ikke mulig å skaffe oss så mange vi trenger uten, forklarer han om hvorfor de leier inn lokale ungdom.

I tillegg er rundt 30 personer flydd inn fra Polen for å holde styr på grillene. Alt av mat lages lokalt på Grefsenkollen, forteller festivalsjef Lars Petter Fosdahl.

LES OGSÅ: