– De har også sett situasjonen som kollegaene på thorax-avdelingen har vært gjennom, og er rett og slett utrygge, sier tillitsvalgt Sarah Scott Henriksen ved den såkalte stepdown-avdelingen til NRK.

Avdelingen håndterer hjerte- og lungeopererte pasienter rett etter at de er operert og ute av respirator. Halvparten av sykepleierne ved denne avdelingen kan nå forsvinne.

Les også

Dag Tore opplevde foreldres mareritt. Nå frykter han for tilbudet som reddet livet til datteren

Stepdown-avdelingen er naboavdelingen til den såkalte thorax-klinikken, hjerteavdelingen der 16 av 27 ansatte nå har sagt opp jobben etter en rekke konflikter med ledelsen på sykehuset.

Konflikten dreier seg i stor grad om en omorganisering der driften samordnes med Rikshospitalet, slik at det blir ett enkelt senter for hjertekirurgi på Oslo universitetssykehus. Det har overleger både ved thorax-avdelingen og andre avdelinger vært sterkt kritiske til.

– Langvarig utrygghet og lite eller ingen informasjon i thorax-sløyfa, har ført til at mange nå sier opp og søker seg videre i utdanning, sier Scott Henriksen.

Hun sier oppsigelsene vil ha direkte konsekvenser for beredskapen ved Ullevål sykehus. Nå gir hun en klar oppfordring til de ansatte.

– Ta med de ansatte, i form av tillitsvalgte og verneombud, i sånne avgjørelser. Man kan ikke få beskjed om at avgjørelser allerede er tatt uten at det drøftes med de ansatte.