DISEN/OSLO: Den Norske Ballettskoles - DNBS - elever Kristine Moe (16) og Johanne Springer (16), er valgt til å representere Norge i juniorklassen ved den årlige, prestisjefylte, internasjonale ballettkonkurransen «Arabesque-2016». Konkurransen finner sted ved det store opera- og balletteateret i den russiske byen Perm 14. -24. april.

Masterclass

– Begge jentene trener full tid ved «DNBS Masterclass», med trening etter den russiske ballettmetodikken, forteller daglig leder ved skolen, Irene Aarset Jansson.

Kristine er fra Nordre Aker og, tidligere har Maren Skrede (16) også fra Nordre Aker bydel deltatt på denne konkurransen.

Aarset Jansson forteller at Maren nå studerer ballett på Royal Ballet School i London, og var den første norske noen sinne til å delta på denne ballettkonkurransen i 2014.

Semifinale

– Blant 200 deltakere kvalifiserte hun seg til en fremragende semifinaleplass blant 20 dansere. Maren fra DNBS satte Norge på kartet i denne konkurransen og DNBS følger nå opp igjen med nye norske kandidater, ifølge Aarset Jansson.

Den nå 76 år gamle Vladimir Vasiliev leder konkurransens jury.

Vasiliev

– Vasiliev var en berømt solodanser på Bolsjoj-teateret på 70- og 80-tallet, og var også direktør ved Bolsjoj teateret en periode. Konkurransen er til minne om Ekaterina Maximova, prima ballerina ved Bolsjoj, og Vasilievs kone, forteller Aarset Jansson videre.

Vladimir Vasiliev gjestet forøvrig DNBS ved skolens femårsjubileum i 2010.

Diplomstudent fra skolen

Line Engebretsen som er tidligere elev ved DNBS, som også er fra Nordre Aker bydel, har som den første norske, vært diplomstudent på ballettakademiet i Perm i tre år.

– Hun er nå ansatt som danser i ballettkompaniet ved den store Operaen i Samara, Russland. For bare noen uker siden danset Vladimir Vasiliev selv på scenen ved Operaen i Samara, sammen med Line Engebretsen og hennes ballettkompani, ifølge Aarset Jansson.

– Mye handler om flaks og tilfeldigheter

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!