Nominasjonskomiteen i Oslo Høyre innstiller enstemmig Anne Lindboe som ordførerkandidat og Eirik Lae Solberg som byrådslederkandidat for Oslo Høyres liste til kommunevalget i 2023. Det går frem av en pressemelding fra partiet.

– Anne Lindboe og Eirik Lae Solberg representerer kontinuitet og fornyelse i Oslo Høyre. De er svært kompetente og vil være et sterkt lag mot valgkampen i 2023. Med disse to har vi et veldig godt utgangspunkt for å vinne valget og sette preg på utviklingen i byen, sier nominasjonskomiteens leder Kristin Clemet.

Anne Lindboe

Anne Lindboe (50) har jobbet mange år som barnelege og har en MBA fra NHH. Sjefskurset på Forsvarets Høyskole og forhandlingskurs ved Harvard Law school. Lindboe har tidligere vært barneombud og administrerende direktør i Private Barnehagers landsforbund (PBL). Hun er bosatt i Ullevål Hageby.

– Jeg har bodd mange ulike steder i Oslo og har tidligere kjørt ambulanse i byen, jobbet som barnelege på Ullevål sykehus i mange år og kjenner Oslo godt. Jeg har de ti siste årene vært barneombud og leder for Private Barnehagers Landsforbund. De siste månedene har jeg brukt på å tenke over hva jeg vil gjøre videre i livet, sier Anne Lindboe.

Hun sier hun kan bruke engasjementet for barn og unges oppvekstsvilkår, og for byen Oslo, hvis hun blir Høyres ordførerkandidat i Oslo.

– Jeg har alltid beundret Høyres engasjement for mennesker. Jeg tror genuint på viktigheten av mangfold og å se og respektere hvert enkelt menneskes behov. Jeg er opptatt av at unge skal få en god oppvekst med en skole for alle der barna lærer mest mulig. At eldre skal få omsorg med kvalitet og verdighet, med en valgfrihet hvor de kan være sjef i eget liv. At vi stiller opp for familier, barn og unge som vokser opp i utenforskap. Oslo by må tilpasse seg behovene til de som bor her, ikke omvendt!

Nå reiser hun på ferie med «lite klær og mange politiske notater i kofferten, og ser frem til nominasjonsmøtet i september.»

– Og blir jeg valgt, så er jeg topp motivert for en lang valgkamp for at Høyre igjen skal styre Oslo, sier Lindboe.

Eirik Lae Solberg

Eirik Lae Solberg (51) er bosatt på Bislett. Solberg har sittet i Oslo Bystyre siden 2007 og har vært både finansbyråd og statssekretær. Han arbeider i dag som direktør i Deloitte Norge. Solberg har mastergrad i europeisk politikk og historie fra University of Cambridge og bachelorgrad i samfunnsøkonomi fra London School of Economics.

Lae Solberg var byrådslederkandidat for Høyre også i 2019.

– Jeg har veldig lyst til å være med å utvikle Oslo til en enda bedre by og godt sted å bo for alle. Jeg brenner for at barn og unge i denne byen skal få de beste mulighetene i livet blant annet gjennom en god kunnskapsskole. Oslo må ta i bruk de mulighetene vi har for å bli en enda mer miljøvennlig by der innbyggerne inviteres til å bli medspillere i miljøinnsatsen, sier Lae Solberg.

– Oslo trenger også god og trygg økonomisk styring framover, jeg ønsker å bidra til det, legger han til.

Det endelige valget av kandidater skjer på Oslo Høyres nominasjonsmøte i september.

LES OGSÅ:

Les også

Venstre-Marit: Høyre svikter kollektivtrafikken