For et par år siden omtalte Nordre Aker Budstikke Peder Hammer, som hadde trua på å leie ut el-sykler - offroadere - fra Kjelsås-området og ved Rønningen Folkehøgskole, gjennom Offroad E-bike Adventure.

– Fra 1. mai 2019 ble det lov å bruke elsykkel også i Oslomarka. Oslo er i en unik posisjon som hovedstad, med norsk natur 15 minutter fra sentrum og et stort nettverk av stier å ferdes på. Med elektrisk terrengsykkel kan du oppleve Oslomarka på en svært morsom måte. Dette blir et tilbud til alle, uansett ferdighetsnivå og fysiske forutsetninger, sa Hammer i den tidligere saken i lokalavisa, og at han har drevet med utleie av elektriske terrengsykler helt siden 2019.

Både reparasjon og guiding

– Jeg startet med fire sykler, nå kan jeg skaffe mange flere for utleie. Jeg kunne ikke skru sykler da jeg startet, men nå har jeg lært meg det også. Jeg har også en medhjelper. Jeg og en annen stiller i tillegg som guider i marka, hvis noen ønsker det. Den går greit rundt, butikken, men foreløpig er det ikke noe å bli rik av, ler Hammer da avisa stikker hodet innom lokalet på Kjelsås, denne uka.

Prisen for å leie en terreng-elsykkel er 890 kroner per dag, men så blir det rabatterte priser hvis man ønsker å leie for flere dager ad gangen. Peder nevner også at de nye touring elsyklene har batterier som holder i rundt 15-20 mil, vanlige elsykkel-batterier holder i rundt 7-10 mil, forteller han.

– Helt enestående

Peder bor selv på Carl Berner.

– Det jeg ikke visste da jeg startet med elsykkel-utleie i området, er det vanvittige supre miljøet for å sykle innover i marka her. Det råmateriale av marka man har rett inn her, syns jeg bare er helt enestående, roser Peder som selv kommer fra Trondheim.

Rønningen Folkehøgskole fungerer som hostel om sommeren, og Peder har avtale med skolen. Blant annet uttalte Ole Sørnes Askvik ved hostellet dette i den forrige saken i Nordre Aker Budstikke.

– Vi har inngått et samarbeid med Offroad E-bike Adventure, et spennende tilbud som vil bli by på fantastiske naturopplevelser for våre sommergjester - samt actionfylte opplevelser for våre idrettslinjer på folkehøgskolen.