Søndag var Oskar «Tåsenplogen» Marvik - fra Tåsen - siste norske bryter ut i det internasjonale rankingstevnet i Zagreb. Marvik bryter i 130 kg klassen, som er den tyngste klassen.

Marvik sto over kvalifiseringsrunden og møtte Amin Alexuc Ciurariu fra Romania i 1/8 finalen. Der ploger Marvik seg til en 7-1 seier. En god og kontrollert start, før Marcel Albini fra Tsjekkia ble kastet av matta i kvartfinalen, en kamp Marvik vant på teknisk overlegenhet 11-1.

I semifinalen møtte Marvik kinesiske Lingze Meng. Dette ble en jevnere kamp enn de to foregående, men endte med 3-0 sier til Marvik som var klar for finale.

Finalemotstander Oscar Pinto Hinds fra Cupa er en bryter Marvik kjenner godt. Hinde trives nemlig godt i Norge og har flere ganger vært i landet og sparret med Marvik på trening.

I finalen ble dog Hinds hakket for god og selv om sifrene ble et 1-7 tap for Marvik, brøt han godt og viste at han er i rute før EM og VM som kommer om litt.

Oskar viser i dag at han kan slå de beste i verden og at han er i rute til de store mesterskapene som kommer. Det blir et utrolig spennende år med EM og VM som også kan gi kvalik-plass til OL i Paris neste år.

De andre norske utøverne hadde ikke sine beste dager, men kommer sterkere tilbake. Best av de andre ble Braat bryteren Felix Baldauf som tapte sin bronsefinale i 97 kg klassen.