ENGEBRÅTEN: Det er et aldri så lite jubileum som finner sted på Engebråten skole søndag 11. mars.

Kulturlivet i Nordre Aker, med Jorid Haavardsholm og Garderobefosilene i front, inviterer til Krafttak mot Kreft-konsert for 10. gang.

Samarbeidspartnere er Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg og NORILCO, en av Kreftforeningens 14 pasientforeninger.

Konserten arrangeres i forbindelse med Kreftforeningens årlige innsamlingssaksjon, 11. mars. Det er utlevering av bøsser på Engebråten skole, Kapellveien 120, kl. 16.00.

Etter at bøssebærerne har vært ute, inviteres det til konsert i festsalen på Engebråten skole kl. 18.00.

Lokale artister

Årets artister er dansere fra Den norske ballettskole, Grefsen skolekorps, vinneren av Nordre Akers talentpris 2017: Margrét Ó. Erlendsdóttir, damekoret Sognbirds samt veterankorpset Garderobefosilene Grefsen-Kjelsås.

LES OGSÅ: Margrét er årets talent i Nordre Aker!

– Alle utøverne stiller gratis, og konserten er gratis. Vi håper at alle som kommer vil støtte aksjonen ved å handle i kafeteriaen, kjøpe lodd og legge penger på bøssene ved utgangen. Inntektene går uavkortet til Krafttak mot kreft, siden utgiftene dekkes av næringslivet og frivillige, sier Asbjørg Birgitte Hammer i konsertkomiteen.

40.000 kroner i fjor

Hun oppfordrer alle som kan om å bli med som bøssebærere før konserten.

– En hyggelig tur i nærmiljøet på ca. en og en halv time gir i gjennomsnitt nesten 1500 kroner per bøsse, og du er tilbake i tide til å få med deg den flotte konserten.

Totalresultatet for den lokale delen av aksjonen i 2017 var vel 40.000 kroner. Rekorden fra 2015 er på 45.000 kroner.

– Klarer vi å sette ny rekord i år? spør Hammer.

300.000 kroner totalt

Det var Jorid Haavardsholm, som sammen med veterankorpset «Garderobefosilene» tok initiativ til å arrangere konsert, innsamling til Krafttak mot Kreft, og kakesalg på Engebråten for ti år siden.

Det brennende engasjement for kreftsaken har på disse årene samlet inn hele 300.000 kroner til Kreftforeningen.

– Dette er en helt fantastisk sum, sier Distriktssjef ved Distriktskontor Oslo, Ingvild Reitan.

– Vi hadde ikke klart denne aksjonen uten enkeltpersoner som Jorid. Vi er veldig takknemlig for at hun år etter år stiller opp med sitt engasjement og tid – og arrangerer aksjon. Det krever tid og ressurser å arrangere slike aksjoner, og vi er helt avhengig av at russen og enkeltpersoner hjelper oss, sier Reitan.

Moderne kreftbehandling

Moderne kreftbehandling gjør at flere blir friske og lever lenger med sin kreftsykdom nå enn tidligere. Dette medfører større risiko for å utvikle senskader, ifølge Kreftforeningen. Pengene fra årets Krafttak mot kreft-aksjon går til forskning på senskader og tilbud til dem som lever med senskader etter kreftbehandling.

Les mer om årets Krafttak mot Kreft på Kreftforeningens nettsider.

Meld deg som bøssebærer!

Du er herved utfordret til å «Gå for livet» – meld deg som bøssebærer direkte til Jorid Haavardsholm (913 22 174 / haavardsholm@outlook.com).

Du kan også støtte det lokale Krafttak mot kreft-arrangementet til VIPPS-nummer 431080.

LES OGSÅ:

Nå blir det enda mer liv på Grefsenkollen

Engebråten-elevene har tjent 120.000 kroner – lager sportsplass i Tanzania

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke