KORSVOLL: Tidligere denne måneden har Nordre Aker Budstikke omtalt Korsvoll Fotball, som sendte flere enn 100 jentespillere til store Dana Cup i Hjøring.

Korsvoll fotball sitt jentelag i femtenårsklassen, som også har markert seg i interkrets-serien, spilte seg helt til A-finalen - i gruppa jenter 15 var det 48 lag.

Det ble en spennende finale, men det polske Lotus-laget fikk en tidlig scoring. Det er også ikke mye tid å gjøre fotballkampene på i cupen - kun 2 x 25 minutter. Lotus vant til slutt 1-0, men korsvolljentene kan juble for en fantastisk flott innsats i Dana Cup.

Bildeserie

Korsvoll jenter 15 i Dana Cup

Linnea Wang har aldri vært med i Dana Cup før, og selv om det selvsagt er surt å tape en finale, så er det veldig mye å juble for likevel:

– Vi er jo veldig fornøyde med å komme så langt, det var jo mange lag med i gruppa vår også. Vi har jobba hardt for dette. Så klart er det litt surt akkurat nå, men det kommer til å gå bra etterhvert, sier midtbane og vingspilleren på Korsvoll-laget.

– De polske jentene var sterke, og vant nok flest dueller. Men de var slitne, jeg tror at vi hadde tatt de hadde vi hatt litt mer tid, kanskje ti minutter til? Jeg syns vi fikk til mye bra spill, og vi prøvde alt vi kunne, særlig i 2. omgang. I starten av 1. omgang var vi nok ganske stressa.

Og cuplivet er minner å ta med seg for resten av livet:

– Jeg har aldri vært med i Dana Cup før, det har bare vært helt nydelig. Vi har kost oss så mye, og gjort masse sosialt med laget. Blant annet har vi grilla, badet, vært på disco og mer. Dette kommer vi til å huske godt. Nå skal vi hjem og trene videre, allerede om en uke har vi seriekamp, sier Linnea som kan fortelle at hun har fått inn tre scoringer i løpet av cupen.

Linnea er fra Kjelsås. Hun trives godt i naboklubben på andre siden av elva:

– Det er et fantastisk godt miljø i Korsvoll, og veldig hyggelig å være spiller der. Det er gøy at en så liten klubb nå har markert seg i finalen her i Dana Cup.

Spillerne på 07-laget som spilte A-finalen er:Linnea Wang, Noor Vogt-Lorentzen, Selma Buxrud, Sunniva Håland, Una Fiveland, Alma Bringsværd, Astrid Hagen, Ella Jilg-Scherven, Erle Ursin, Frida Holme, Hedda Westeng, Helena Kvamme, Helene Nyhuus. I tillegg har Nora Wæhre og Silje Brandt fra Korsvolls 08 lag og Fride Kalvatn Morten fra 06 deltatt. Laget ledes i turneringen av Rune Orfjell.

42 kamper

Før finalen oppsummerte styreleder i Korsvoll Fotball, Aslak Sira Myhre, veien til 15-årslaget mot finalen:

– Laget som til vanlig spiller i den regionale serien på Østlandet, har bare sluppet inn ett mål på sine seks kamper til nå i turneringa. I semifinalen fredag ettermiddag blei det 2-0 seier mot et topplag fra Mexico. Nå venter det polske laget AP lotos Gdansk i finalen 12.45 på lørdag, oppsummerte Aslak Sira Myhre, styreleder i Korsvoll Fotball, og på plass på slettene i Hjøring.

Korsvolljentene har skåra 22 mål til nå i turneringa. Ifølge Sira Myhre var - frem til finalen - hjemmefavoritten Fortuna Hjørring i kvartfinalen den hardeste motstanderen, som til slutt blei beseire 1-0;

– Dette er første gang et lag fra Korsvoll spiller finale i A-sluttspillet i Dana cup. Korsvoll er også største klubb på jentesida i denne turneringa. Vi er utrolig stolte av alle spillerne vi har hatt med i turneringa gutter og jenter i alle aldre!

Sira Myhre fortsatte før finalen, lørdag:

– Vi har spilt tilsammen 42 kamper i sola her i Danmark, og sammen med bading, disko og fellesskapet med tusenvis av andre fotballspillere skaper vi opplevelser for livet både med seire og tap. Men vi er sjølsagt ekstra stolte av det 07 jentene har fått til. Det er historisk for klubben vår. Dette skjer samtidig som Korsvolljenta Kamilla Melgård herjer for Lyn i toppserien. Å klare å være store, breie og gode på jentesida samtidig har vært et mål for klubben vår de siste åra. Vi lykkes ikke alltid, men dette viser at vi er på rett vei, avsluttet en opprømt Sira Myhre.