KORSVOLL: De første foreldrene og idrettslagansatte som begynte å jobbe for en idrettshall på Korsvollbanen, har nok voksne barn nå. For så lenge som tolv år har mange i nærmiljøet kjempet for en hall.

For eksempel har Korsvoll Håndballgruppe flere hundre medlemmer. Men har aldri hatt
noen egen hall å spille i.

LES OGSÅ: Nordre Aker Budstikke har nådd millionen

Bilkjøring og leieutgifter

– Vi trener i andre haller, Kringsjåhallen, Idrettshøyskolen, Nydalen, Engebråten og Oppsal Arena. I tillegg må de yngste nøye seg med en trang gymsal på skolen. Tenk hvor mye ekstra bilkjøring det har medført i løpet av disse årene? Dessuten er den helt nødvendige leien av treningstid på Idrettshøyskolen en betydelig utgiftspost, sa styreleder i idrettslaget, Jon Bergundhaugen, til Nordre Aker Budstikke i mars i år.

– Har vi ikke skreket høyt nok på Rådhuset? Vi ser jo at hallprosjekter tilknyttet skoler, popper opp på rekordtid. Veldig bra det da. Bare synd at det tar så utrolig lang tid for Korsvoll IL å få en hall på plass, sa en oppgitt styreleder videre.

Én av fire nye haller

Men nå ser det altså ut til at endelig Korsvollhallen skal prioriteres.

Lokalpolitiker Hanne Lyssand (SV) fra Nordre Aker kommenterer:

– I den nye byrådserklæringen til det nye byrådet, nevnes flerbrukshallen på Korsvoll som en av fire haller som skal prioriteres. Jeg er veldig glad for at det nye byrådet har satt Korsvollhallen høyt på lista, sier Hanne Lyssand.

Fra Byrådsmeldingen står det blant annet:

«Byrådet vil i sitt arbeid vektlegge gjennomføring av allerede planlagte idrettsprosjekter, herunder Jordal Amfi, anlegg på Voldsløkka, Lillomarka arena, Dælenenga fleridrettshall, Åsland skytebane og flerbrukshaller på Lambertseter, Grorud, Årvoll og Korsvoll», skriver det påtroppende byrådet.

– Det er stor mangel på idrettsanlegg, spesielt til barne- og breddeidrett, i Oslo. Så jeg håper at denne prioriteringen er et skritt i riktig retning, sier Lyssand.

De tre nye byrådspartiene Arbeiderparti, Miljøpartiet de Grønne og SV legger mandag formiddag frem sin byrådserklæring. Arbeiderpartiet får fem byråder, MDG to byråder og SV én byråd, i tillegg ordføreren, som blir Marianne Borgen.

LES OGSÅ: Her er årets julegave til skifolket

Reguleringsplanen godkjent

Reguleringsplanen for hall på Korsvollbanen ble godkjent for snart to år siden.

– Bymiljøetaten vil starte arbeidet med en konseptvalgsutredning for Korsvollhallen nå i 2015. Det er mange prosjekter i gang i Oslo, som nå begynner å nærme seg avklaring og bygging, og da vil utredning for Korsvoll flerbrukshall starte, sa byrådssekretær for nå avtroppende idrettsbyråd Guri Melby (V), Frida Blomgren til Nordre Aker Budstikke i mars.

– Av de flerbrukshaller som Bymiljøetaten har ansvar for å utrede, prosjektere og bygge har det vært flere prosjekter som har stått foran i køen, i tillegg til at det har vært svært mange aktuelle prosjekter. Derfor ble det laget en fremdriftsplan for de ulike hallene og da ble utredning av Korsvoll flerbrukshall satt til å starte nå i 2015.

LES OGSÅ: Det var nesten, Lyn…

Prislapp: 100 millioner?

– Det er jo ikke bevilget midler ennå, til realiseringen av Korsvoll flerbrukshall. Systemet er jo slik at midler bevilges hvert år i budsjett til de prosjekter som er kvalitetssikret og dermed kan settes i gang det kommende året. Det betyr at det skal finnes et kvalitetssikret forprosjekt før midlene bevilges, sa også Blomgren.

Ifølge Blomgren er prisen på slike haller, som eksempelvis den nye ved Grefsen skole, på rundt 100 millioner kroner.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:
* Vant pris for Oslos beste arkitektur
* Sjekk 18-åringen som gikk rett fra videregående på Blindern vgs. til prestisjefylte University og Oxford
* Vi avslører: Åpner ny, stor restaurant ved elvebredden i Nydalen! Se hva det blir

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!