Tirsdag 16. august skal det ha falt 28,3 millimeter nedbør lokalt i Maridalen, ifølge Yr.

– Vi har hatt en liten økning, men ikke mye. Det er ikke nok, men litt har det økt, sier Hult til Nordre Aker Budstikke.

Overvann og strøm i Akerselva

Samme dag ble det observert store vannmengder i Akerselva, som renner ut av Oslos primære drikkevannskilde. Hult forteller at vannføringen ut av Maridalsvannet er den samme, og at det overflødige vannet i elva kommer fra andre steder.

– Vi har ikke gjort noen ting, det er den samme vannføringen ut av Maridalsvannet. Den vannføringen man kan se i Akerselva nå er overvann, som faller i veier osv., og så renner ned i nedstrøms Maridalsvann, mener Hult.


Regn i flere uker

Fyllingsgraden i magasinene er nå på 68,8 prosent, viser den ukentlige statusoppdateringen fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Det er opp fire prosent siden fredag. Og regnet er årsaken. Men skal vi fylle opp vannmagasinene i Nordmarka igjen, må det regne i flere uker, kan Hult fortelle.

– Alle bidrag er positive, men i den store sammenhengen trenger vi egentlig ukesvis med regn innover i de store vannmagasinene.

– Dusj litt kortere, kjør fulle vaskemaskiner og oppvaskmaskiner og skru av vann når du pusser tenner. Det må vi fortsette med, det er et viktig bidrag, avslutter Hult.

For å lette på tiltakene vi har nå, må fyllingsgraden opp ti prosentpoeng. Til sammenlikning er normalen på 88, opp ennå 20 prosent fra dagens nivå.