KORSVOLL: Som barn av flyktninger fra Iran vokste søstrene Mina, Lina, Diana og Sophia opp i en kommunal treromsleilighet på Grünerløkka. I dag gjør de suksess på hvert sitt hold, og i TV-serien «Familien Adampour» blir vi med inn i hverdagen til en familie som sjeldent sitter stille.

24. mars er det premiere på serien i NRK TV, som følger livet til fire av søstrene i søskenflokken Adampour.

Dette er en familie som krangler så busta fyker og som stikker nesa i det meste, gjerne der den kanskje ikke burde være. Men i bunn ligger en dyp kjærlighet og en grenseløs lojalitet. De er en familie hvor alle stiller opp for alle. Fortellingen om familien Adampour er på mange måter en suksesshistorie. De startet på bar bakke i Norge, da mor Afsaneh og pappa Amin kom fra Iran til Norge med to små døtre i 1988, forteller NRK om sin nye dokusåpe.

Brekkehagen kiosk


Diana Adampour er det nok mange i Nordre Aker som kjenner igjen. I tillegg til å drive campingplass i Hallingdal, har hun også drevet Brekkehagen kiosk på Korsvoll. Men da avisa ringer for en liten prat med Diana, så kan hun fortelle at etter å ha fått barn nummer to, ble det denne måneden bestemt at søster Lina, som også er med i serien, skulle overta kioskdriften.

– Jeg var i mammapermisjon med nummer to, og trengte hjelp. Og så klart vi søstrene stiller opp for hverandre. Lina har selv fem barn, og det var meningen av hun bare skulle være min vikar. Men det fungerte så bra, så 1. mars tok hun i stedet over hele driften. Så nå skal jeg konsentrere meg om camping, barna og familien, forteller Diana.

– Jeg har sett serien, og synes det ble en bra serie. Den er morsom, men også seriøs. Vi er fire søstre som er forskjellige - og driver med helt forskjellige ting. Men felles er at vi liker å drive business. Kanskje blir det også en sesong to? sier hun hemmelighetsfullt.

Fullt kjør

Og mens Diana og Lina driver i servicebransjen, og på sett og vis er er businesspartnere, er søster Mina lege og samfunnsdebattant, mens Sophia driver et galleri for kryptokunst på Bislett.

Serien har premiere torsdag denne uka. Men allerede er den lagt merke til av media. Og blant annet skal alle fire søstrene gjeste talkshowet Lindmo på fredag.

Fembarnsmoren Lina Adampour gleder seg over kioskdriften på Korsvoll.

– Da jeg overtok her, så var Diana klar på en ting: Du får ikke endre på noe av det tradisjonelle rundt denne kiosken, tradisjonene rundt denne kiosken skal bevares. Hun var skikkelig engasjert rundt dette. Jeg skjønner hva hun mener, og hva hun har vært opptatt av å viderebringe. Her er det så mange fantastiske kunder som kommer innom, og jeg gleder meg til å gå på jobb og se igjen disse folka. Jeg føler at jeg kjenner flere av de godt nå - det er ikke bare en kiosk, men også en møteplass.

Lina forteller at hun har jobbet siden hun var 12 år:

– Vi vokste opp i en kommunal leilighet på 70 kvadratmeter på Grünerløkka, mor og far med seks unger. Jeg startet som avisbud, da jeg var 12-13 år. Men jeg var så liten og tynn, så jeg tror det var så vidt de trodde på at jeg klarte det. Etterhvert ble det jobb i bank og dagligvarehandelen. Jeg søkte også jobb i McDonald's, for der var det gratis lunsj. Da kunne jeg jo spare de pengene, ler Lina.

I tillegg til søstrene, er det brødrene Mikael Adampour, som er agent for Tempo Sports Group, og kjøpmann David Adampour, som blant annet ble kåret til Årets Osloborger av Aftenposten i 2018.