Norges største arrangør i Stolpejakten, Nydalens Skiklub, startet sesongen allerede 31. mars i de bydelene som var tidligst ute med å bevilge støtte fra Frivillighetsmidler eller Folkehelsemidler. Da var det snakk om bydelene Gamle Oslo, St. Hanshaugen og Frogner som fikk et stort antall stolper plassert i sine bydeler.

Allerede 12.000 stolpejegere har prøvd seg på stolper i disse områdene av byen med totalt nærmere 400.000 stolpebesøk. Den 4. mai ble disse kompletterte med ytterligere noen stolper i bydelene Sagene og Grünerløkka. Dette er bydeler som ikke bevilger midler til Stolpejaktene, men takket være noen tilleggsmidler fra Miljødirektoratet blir også disse bydelene velsignet med et mindre antall stolper.

Og så i går, på "lille syttende mai", ble hele 40 nye stolper tilgjengelig i bydel Nordre Aker.

Som en av de første stolpejegerne på disse stolpene, Lasse Halvorsen, selv bosatt i Nordre Aker skrev i Facebookgruppa Stolpejakten 2023:

– I dag tok jeg stolper i området jeg har bodd nesten hele livet; Korsvoll, Nordberg , Nydalen og Kjelsås. Arrangøren har vært flinke til å finne mange grøntområder slik at det ble ikke mye gåing på asfalt. Selv jeg kom i små grønne lunger jeg aldri hadde vært tidligere.

En stolpe som han særlig omtalte, var stolpe 6 ved Skibakketrappa:

– For alle som går turen, vil jeg anbefale å stoppe litt opp ved stolpe nr. 6 Skibakktrappa. Like ved står et skilt med litt historie om Nydalsbakken som lå her. Men jeg vil også nevne litt mer om bakken. I 1928 hoppet Kronprins Olav her. I 1946 var det fredsrenn med over 10.000 tilskuere og kong Haakon tilstede. Nevnes bør også de kvinnelige hopperne Johanne Kolstad og Nusse Braskerud som hoppet her i 30-årene. Førstnevnte satt t.o.m verdensrekord for kvinner i bakken. De ville også hoppe i Holmenkollen, men, nei da, Skiforeningen sa nei. Det kunne ødelegge inntrykket at skihopping er skikkelig mannfolkidrett.

– I dag - 90 år senere - er vi snart i mål. Kvinner får hoppe skiflygning. Ting tar tid i ski-Norge. Tilslutt kan nevnes at siste renn fant sted i 1953. Jeg var faktisk selv tilstede som 6-åring. Året var snøfattig og snøen måtte hentes fra Tryvann. Dette var litt av en jobb i 1953, her brukte man snøskuffer, ja. Kjære stolpejegere, dvel litt på dette litt ukjente kulturhistoriske stedet.

En annen som koste seg med de ferske stolpene i Nordre Aker var Pål Schage. Han hadde vært på sykkeltur med venner rundt Maridalsvannet, og avsluttet sykkelturen med å ta noen stolper som avslutning på en fin luftetur, som han uttrykte det.

Solbjørg, som eller ønsket å være anonym, ble påtruffet ved Rådshusplassen, på ivirig stolpejakt under dagens 17. mai-feiring. Hun hadde ennå ikke rukket å ta noen av stolpene i Nordre Aker, men hadde det på lista seinere i vår.