Blink og Grorud har slitt stort denne sesongen, og nedrykket for dem begge har lenge vært i emning. Søndag ble skjebnen beseglet da Skeid slo Start foran 1048 tilskuere på Nordre Åsen. Blink tapte for Sogndal og slår følge med Grorud.

Per-Magnus Steiring, Kristoffer Hoven og David Hickson sikret seier for Skeid, mens Joacim Holtan scoret to for et Start-lag som kjemper om opprykk. De sto med fem strake seirer før søndagens kamp.

Sogndal er også med i kampen om opprykkskvalifisering, og søndag sikret et hattrick av Alejandro Díaz og en scoring hver av Isaac Twum, Anders Nord og Emanuel Grønner tre viktige poeng. Ivar Sollie Rønning scoret for nedrykksklare Blink.

Skeid har 25 poeng, mens Blink har 14. Grorud står med elleve med én kamp mindre spilt, men håpet er ute før mandagens oppgjør mot Sandnes Ulf.

Skeid sikret dermed minst kvalifiseringsplass i årets sesong. Det skiller bare fire poeng opp til Fredrikstad på 11.-plass, men de har sammen med Åsane og Bryne én kamp mindre spilt enn Skeid. Bryne ligger poenget foran Skeid før de møter Fredrikstad borte mandag.

Sterk hjemmeseier

Start ga fra seg poeng for første gang på fire kamper da Skeid vant 3-2 søndag.

Per-Magnus Steiring sørget for at hjemmelaget fikk en drømmeåpning på oppgjøret da han satte ballen i mål etter bare fem minutter, og Kristoffer Hoven scoret og doblet ledelsen for vertene. Joacim Holtan reduserte til 1-2 ett minutt på overtid i første omgang. Lagene gikk i garderoben på stillingen 2-1 etter første omgang.

David Hickson sørget for at stillingen var 3-1 etter 70 minutters spill. Holtan reduserte til 2-3 for bortelaget to minutter på overtid. Det ble ikke flere nettkjenninger i kampen. Da sluttsignalet lød, viste resultattavla 3-2.

Etter søndagens kamp er Skeid nummer 14 på tabellen med 25 poeng, mens Start er på tredjeplass med 45 poeng.

I neste runde møter Skeid Brann 17. oktober.

(©NTB)