3.-11. september markeres Friluftslivets uke med over 1100 aktiviteter, turer og arrangementer over hele Norge. Uka vil bli offisielt åpnet av statsminister Jonas Gahr Støre på Friluftslivets dag på Sognsvann søndag 4. september klokka 11.

Friluftslivets dag er en stor aktivitetsdag for hele familien. På åpningsarrangementet for Friluftslivets uke stiller til sammen 24 organisasjoner og aktører med morsomme og spennende friluftslivsaktiviteter. Arrangementet har tidligere hatt opp mot 10.000 besøkende.

Arrangementet søndag starter allerrede klokka 10.00 med blant annet BlimE-dans, og varer til klokka 15.30.

Det er Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjonen for de 18 store friluftsorganisasjonene, og dens medlemsorganisasjoner som står bak Friluftslivets uke og aktivitetsdagen Friluftslivets dag på Sognsvann.

Aktiviteter i Oslo

– Friluftslivet har en helt spesiell plass i kulturen vår. Denne uka er først og fremst en feiring av det viktige hverdagsfriluftslivet, som betyr så mye for livskvaliteten vår, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier, om Friluftslivets uke.

Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og deres 18 medlemsorganisasjoner med rundt 5000 lag og foreninger, står bak feiringen, som har vært en tradisjon siden 1993.

I løpet av uka blir det flere arrangementer i vår bydel – på Sognsvann, langs Akerselva og i Maridalen og Lillomarka. Du kan bli med på fellesturer til populære turmål, bli med på sykkelverksted, soppsjekk og jakt.Hele programmet kan du se her.


Inviteres til å prøve noe nytt

Mer enn ni av ti nordmenn går på tur eller driver en annen form for friluftsliv, viser en undersøkelse gjort av Ipsos tidligere i år. Lier håper at den nasjonale friluftsuka kan inspirere både store og små til å prøve nye aktiviteter, som de kan få glede av også resten av året.

– Målet med uka er å vise fram de uendelige mulighetene naturen gir oss. Det er en flott anledning til å prøve ut nye aktiviteter, enten man er interessert i luftige fjellturer, vil lære mer om sopp eller vil teste overnatting ute, sier hun.