Til helgen holder Kjelsås Alpin sin sportsmesse på Grefsen stadion, som de har gjort gjennom 30 år. Der kan folk levere inn brukt utstyr og idrettslaget selger det mot en liten provisjon.

– De fleste idrettslag som driver med ski har en slik messe, og det er en viktig inntektskilde for laget, og gir medlemmene tilgang til rimelig brukt utstyr. I år har Kjelsås IL og Njård IL messe samme helg. Vi annonserer messa med bannere (De henger en uke - vi tar dem ned når messa er ferdig. De er dyre og gjenbrukes hvert år) og på Facebook, skriver en av de frivillige i Kjelsås IL i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Han viser til at i år har også sportsbutikken Milsluker'n, kjent blant annet som sesialbutikk for ski, en messe/"vinter kick-off" i sin butikk på Amfi Ulevaal – på samme tidspunkt.

– Jeg har lagt merke til at de flere steder henger sine bannere over idrettslagenes. Dette er jo noe kortsiktig, da vår dugnadsinnsats går til inntekt for å lære barn å stå på ski - altså egentlig til å etablere fremtidens kundegruppe for Milsluker'n, sier ildsjelen, som synes det hele rett og slett er litt smålig.

Sportskjeden svarer under bildene.

Milsluker'n er eid av Sport1-kjeden, som også står bak Anton Sport. I en tekstmelding til Nordre Aker Budstikke skriver Anton Sports markedssjef Ida Mikalsen, at de som har hengt opp Milsluker'n-bannerne ikke har fått beskjed fra dem om å henge over idrettslagenes sportsmesse-bannere.

Hun lovte onsdag kveld at de skulle ta tak i problemet, og sende en person rundt på hele ruten for å ta ned sine bannere. Vedkommende som hengte dem opp skal ha fått «streng tilbakemelding».

– Det er absolutt ikke vår praksis eller vært vårt mål, skriver hun.

Oppdatert: Torsdag opplyser Anton Sport at de har beklaget overfor Kjelsås IL, og ryddet opp. Det skal nå være en god tone mellom idrettslaget og butikkjeden.