Det var fullsatte tribunene i Ekeberghallen under dame- og herrelagets finaler. Kaptein Julie Mikaelsen forteller etter kampen at laget fulgte planen godt og følte seg veldig bra de første to settene.

– Men etter det kom nervene, vi skjønte at dette faktisk kunne gå. Og da begynte vi også å stresse litt.

– Alt kan skje i «tie-break»! Det bekrefter en lettet og fornøyd Lars Martin Sandanger, hovedtrener for damene.

Damenes kamp endte i en intens «tie-break», altså det siste og femte settet der det er førstemann til 15 poeng. Med stillingen 15-11, kunne Koll-damene slippe jubelen løs. Finalen mot BK Tromsø var uhyrlig spennende, spesielt når Tromsø skrudde opp et gir og vant 3. og 4. sett.

Det betyr at damene, etter 12 år, sølv i 2019 og 2021, igjen tituleres som Norgesmestere. Til sammen har nå damelaget fra Nordre Aker imponerende 15 Norgesmester-titler fra 1994 til i dag.

Bildeserie

Koll Volley Elite Damer

Vinner tre av fire kamper

Koll-herrene gjorde også en solid innsats i møtet med TIF Viking for fjerde gang på en drøy uke. Denne lørdagen ble det et tett oppgjør, Vikingene fra Bergen var åpenbart lystne på revansj.

– I dag er de hakket bedre enn oss i blokk. Det er kanskje forskjellen på denne kampen og sluttspillkampene, mener Koll-kaptein Øystein Schierning.

Også her avgjøres kampen i «tie-break», Koll starter bakpå og ligger plutselig under 0-6 i poeng. Etter en dramatisk opphenting blir likevel Viking for sterke denne gangen, Koll må se seg slått med stillingen 15-10.

– Når det blir «tie-break»-kamp så kan alt skje. Det er små marginer i det femte settet, i dag bikker det mot oss forteller Lars Fredrik Tvinde.


En uke tidligere har de to lagene allerede møttes tre ganger i finalen i serieslutspillet. Der var det bydelslaget som gikk seirende ut etter å ha vunnet de tre første kampene.

Seriemestere og historisk sesong

De siste årene har Koll-herrene tatt seg til semifinaler, og vært blant topp fire i både Norgescupen og serien. Men i år har de kjempet seg helt opp til toppen. Forrige helg ble herrene for første gang i historien Seriemestere, da de slo TIF Viking på bortebane i Bergen. På lørdag var det derimot Viking som denne gangen skulle trekke det lengste strået.

Herrene kan likevel ta meg seg en kanonsterk sesong. Med sitt første gull i serien, og sitt første sølv i NM-sammenheng. Det er gledelig å se at klubben med sterke tradisjoner innen volleyball, nå også har etablert seg som ett av topplagene på herresiden.

Bildeserie

Koll Volley Elite Herrer

Liv på tribunen

Det var god stemning i hallen under hele cupfinalen. Det var ikke bare et godt arrangement som engasjerte dem som tok turen denne lørdagen. Publikum var også med på å heie lagene frem, og bidra til store prestasjoner og sportsøyeblikk.

Støtte fra tribunen har absolutt vært et stort savn i løpet av de to foregående sesongene. Det var derfor ekstra gledelig å kjenne på følelsene knyttet til fulle tribuner, og ordentlig Norgescup finale igjen!

Bildeserie

Disse var på tribunen under NM-finalen