GREFSEN: Den Norske ballettskole, DNBS, arrangerer Valdres sommerballett hvert år, i samarbeid med Valdres Sommerballett. Arrangementet er også et talentutviklingsprogram og festival, med forestillinger perioden 23 - 30 juni.

Daglig leder ved DNBS, Irene Aarset Jansson, forteller at det kommer søknader fra hele Norge om å delta i Valdres sommersymfoni. I år er også to unge Grefsen-jenter plukket ut til å være med til Valdres, søstrene Sigrid og Amalie Færøvik.

En første gang for alt

Sigrid er 11 år og har danset ved Den Norske Ballettskole helt siden hun var fire år. Nå trener hun fire dager i uka, og går på satsningspartiet i klassisk ballett. Det er første året Sigrid skal være med på Valdres Sommerballett.

– Jeg er spent på hvordan dette blir, sier Sigrid.

– Jeg gleder meg mest, men gruer meg også litt til de lange dagene med hard trening. Det jeg gleder meg mest til er å lære et nytt repertoar og å danse på forestillingene, ifølge den unge danseren.


Idoler fra ballettverden

Søster Amalie er to år eldre, og har danset ved Den Norske Ballettskole siden hun var fem år. Hun trener hele seks dager i uka og går også på satsningspartiet i klassisk ballett.

Amalie var med på Valdres Sommerballett i fjor også og gleder seg veldig til å dra tilbake.

– Det blir moro å få undervisning av pedagoger i verdensklasse, som Liudmila Sycheva og Liudmila Manzheles. Det blir en flott oppkjøring til ballettkonkurranse i Athen rett etter sommerskolen. Det er veldig inspirerende for meg å møte idolene mine, som for eksempel også Uliana Lopatkina, forteller Amalie.

Men det er mer enn bare trening og dans:

– Det er også kjempekoselig sosialt i Valdres, med kortspill og grilling på kveldene, med nye og gamle ballettvenninner.

LES OGSÅ:

* Ballettgrunderne fra Grefsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!