Iben Tippie Tijmons Lekhal, som for to uker siden vant sølvmedalje i ungdoms-NM, ble lørdag norgesmester i 58 kg-klassen. Lillebror Ilir Ratib Tijmons Lekhal ville ikke være dårligere og ble landsmester i 33 kg-klassen.

På grunn av alderen kalles det landsmester og ikke norgesmester, men betydningen er det samme.

Søsknene som er fra Kjelsås gikk begge alle sine kamper uten å avgi poeng til sine motstandere, noe som på langt nær er vanlig.

Dette er to enorme brytetalenter som alltid leverer topp resultater i stevnene.

De er uredde og innehar evnen til å stenge alt annet enn motstanderen ute. Det i tillegg til gode tekniske ferdigheter, gjør at de nå står igjen som Norgesmestere.

Iben har, tross sin unge alder (15 år), blitt rutinert i NM-sammenheng og har det siste året reist rundt med det norske ungdomslandslaget i bryting. Dette gir trygghet og selvtillit til å kjempe med de beste.

Ilir (12 år) deltok i sitt første landsmesterskap og vant gull i først forsøk. Og for en måte han gjorde det på. Ikke nok med at han ikke ga bort poeng til motstanderne, han vant også alle kampene på teknisk overlegenhet eller fallseier. Han viser en innstilling som er imponerende og gir seg ikke før dommeren blåser.

Storebror Saladin Tijmons Lekhal har forlatt brytematta til fordel for fotballen, men også han var et brytetalent vi sent glemmer.

Dette er en idrettsfamilie med gode verdier og som viser idrettsglede i det de holder på med. De tilhører alle Sportsklubben av 1909 som driver med bryting i Bjølsenhallen.