Store deler av busstrafikken i Oslo ble stanset i 16-tiden mandag på grunn av kraftig snøvær og vanskelige kjøreforhold.

– Grunnet kraftig snøvær er det store driftsforstyrrelser på linjene. Avganger kan ikke garanteres og reisende anmodes om å finne alternative transportmidler, skriver Ruter på sine nettsider.

I 16-tiden var linjene 20, 21, 23, 24, 25, 28, 30, 34, 37, 40, 41, 45, 46, 54, 70, 74 og 76 berørt. Men også en rekke andre linjer hadde problemer i snøværet.

– Vi gjør oppmerksom på at reisegarantien ikke er gjeldende ved slike forhold, skriver Ruter.

Det var uvisst hvor lenge trafikken vil være stanset, men Ruter opplyser at de gjør fortløpende vurderinger. De oppfordrer publikum til å holde seg oppdatert på situasjonen på Ruter.no.


Flere steder i Oslo har busser måttet gi opp å kjøre videre på grunn av kjøreforholdene.

På Tåsen senter fortalte en bussjåfør til Nordre Aker Budstikke i 16-tiden at sentralen hadde gitt beskjed om at de ikke kunne kjøre videre. Bussene klarer ikke bremse på føret som er nå, sa en av sjåførene. Ifølge en melding over sambandet ble alle busser bedt om å stanse på nærmeste holdeplass.

Også T-banen og trikken er påvirket av det store snøfallet mandag.

– Vi har litt utfordringer med trikken på grunn av snøværet nå. Vi har noen korte driftsstanser, det skyldes i hovedsak andre kjøretøy. Vi må gjøre det beste ut av det alle sammen, gitt været vi har, sa Thomas Ege, pressekontakt i Sporveien til Avisa Oslo i ettermiddag.

På T-banens linje 1 er det ikke trafikk mellom Skogen og Frognerseteren på grunn av glatte skinner.

– Vi oppfordrer alle om å bli hjemme eller benytte seg av alternative skinnegående transportmidler, sa Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter.

Snøværet mandag 13. mars skaper store utfordringer fro trafikkavviklingen.

Også på veiene er det problemer mandag ettermiddag. Blant annet ble tre vogntog stående fast på E6 ved Skulleruddumpa.

På Ring 3 ved Nydalen var det tett og saktegående trafikk i 16-tiden.

Det er glatte veier i byen og på hovedfartsårene, melder politiet.

– Vi jobber med å løse opp de trafikale utfordringer, opplyser operasjonsleder Sven Chr. Lie i halv fem-tiden.