(Avisa Oslo) Sur vind, glatte veier og perioder med nedbør i form av snø, sludd eller regn. Våren er her ikke med det første, men det er likevel mye å glede seg til over været som kommer.

Fredag morgen kunne Oslo våkne til snø i lufta og minusgrader. Dette vil nok vedvare helt til i ettermiddag, før det blir stjerneklart i kveld. Det skal ikke blåse veldig mye gjennom dagen, men på grunn av minusgradene, vil nok brisen oppleves litt sur. Dette vil derimot roe seg enda mer i løpet av helga.

Også lørdag ser ut til å starte bra, med minusgrader og noen gløtt med sol hvis vi er heldige. Dette er sjansen for å få en skikkelig fin dag i marka.

– I marka kan det bli flotte forhold både lørdag og søndag. For de som er glad i å stå eller gå på ski, kan få veldig fine forhold, sier Martin Granerød, vakthavende meteorolog.

Også Skiforeningen melder om en fin vintermorgen med klar himmel og knirk i snøen.

– Mange løyper er frest og frisket opp de siste dagene, og de står svært godt i det kjølige været, skriver Skiforeningen i fredagens føremelding.

– Beregn litt ekstra tid

Natt til søndag vil det skye til, og det er meldt nedbør søndag morgen. Det er usikkert om dette blir snø, sludd eller regn. Uansett vil nedbøren raskt trekke sørover, og trolig vil det bli både oppholdsvær, sol og plussgrader søndag ettermiddag.

Meteorologene forventer ikke like mye snøkaos som det var i januar, men Granerød oppfordrer folk til å være litt forsiktige på veiene søndag formiddag.

– Beregn litt ekstra tid med tanke på glatte veier. Det blir ikke like mye snø som tidligere i januar, men det kan være litt isete i perioder søndag morgen.