Voldsløkka garderober skal snart rives som en del av prosjektet Voldsløkka skole og idrettspark. Bygget er ikke lenger i bruk, og det har også vært brann der tidligere i år.

Sagene IF har tidligere brukt bygget, men de har flyttet ut. Det eneste som har stått igjen er noen gamle møbler og garderobeanlegg.

– Vi sier rett og slett: Takk for lang og tro tjeneste for idretten i hele Oslo by i nesten 70 år! Stolt kan den idrettsutøveren som faktisk har skiftet i Voldsløkka garderober være, du er en del av, ikke bare Oslo-historie, men norsk idrettshistorie! skriver de på Facebook.

Skal rives i år

Det har i et års tid stått gjerder rundt bygget, og nå blir det sperret av mer for å klargjøre for riving, påpeker klubben.

– Idrettshistorisk og nostalgisk er det selvfølgelig veldig trist. Som en del av framtidsplanene for hele Voldsløkka er det faktisk en gledens dag og nyhet. Den tomten som frigjøres skal brukes til noe som kommer hele bydelen og byen til gode.

Bymiljøetaten fortalte Sagene Avis etter brannen i februar, at det ikke var satt noen dato for riving. Hvis skole- og idrettspark-prosjektet går som det skal, vil forhåpentligvis alt være ferdig om fire-fem år, også rivingen av dette bygget, sa etaten.

Nå har i hvert fall tidspunktet for riving blitt satt til 2022:

– Oslo kommune planlegger å rive den bygningen i løpet av året. Det er litt usikkert nøyaktig når arbeidet starter, men entreprenør er nylig kontrahert og det skal være oppstartsmøte snart. Det er Oslobygg som gjør jobben, da de har skoleprosjektet og idrettsprosjektet på Voldsløkka fra før, sier Liv Eggebø, pressevakt i Bymiljøetaten, til Sagene Avis.

– Oser av historie

Bygget oser av historie og garderobekultur, fortsetter de:

– Mye latter og humør etter seirer, mye nedstemthet etter tapte kamper, det sitter så fantastisk mye idrettshistorie i veggene i det huset. Det er mange som har drukket ett eller annet ut av noen kongepokaler, eller «bøtter» som det heter her øst. Alle som har skiftet der til treninger og kamper, enten om det har vært tilknyttet fotballforbundet, bedriftsidretten, bandy eller ishockey, husker at nedre bane het, den heter fortsatt det faktisk, Voldsløkka grus, selv om det nå ligger kunstgress på hele baneområdet. ALLE som har spilt kamper der har sine gram eller halvkiloer med koksgrus i skinkene sine enda.

Les alt Sagene IF har å si om garderobeanlegget på Facebook.