Mandag er det premiere på Fossrevyen, som i 2023 heter "Blokka". Det er super stemning hos revysjefene Ena Belanny Tvedt Sporsem (18), Karen Zondag Hustad (18), Adam Wibe (18) og Maria Borgli Ulrichsen (18), tross at de befinner seg på skolen på en søndag. De er skjønt enige i at revyhelger er noe helt annet enn skolehverdagen.

– Elever fra alle trinn på skolen bidrar på revyarbeid i helgene. Da våre foreldre gikk på videregående var det vanligere med russerevyer der kun de eldste fikk delta, men nå er det åpent for alle. Det er det som gjør det gøy, mener Tvedt Sporsem.

– Alle kan komme, her er det ikke noe ekskluderende. Alle er sammen med alle uansett, mener Borgli Ulrichsen fra Nordre Aker, og som gikk på Nordberg ungdomsskole sammen med medsjef Adam Wibe.

Også blant aktørene er det en god blanding av første-, andre- og tredjeklassinger i årets revy. Sjefene er svært stolte av alle sammen.

– De er blitt skikkelig gode venner, det er veldig hyggelig, syns Zondag Hustad.

Les også Terningkast 6

Anmeldelse av Munchrevyen 2023: Shower med tøffe temaer

– Enda et pluss med å være på «øverste hold» er at man kan bli kjent med absolutt alle i revyen, sier hun videre.

– Man får et veldig tett bånd til veldig mange, fordi man er en person som de andre stoler på og kommer til med spørsmål, legger Borgli Ulrichsen til.

Selv er de fire ansvarlige for alt det organisatoriske rundt det som skal skje på scenen, forteller Wibe. De har måttet sette seg inn i mye nytt, som en gjennomsnittlig attenåring kanskje ikke vet.

Les også Terningkast 6

En sjelden gang er det noen som virkelig får det til å klaffe fullt ut. Det har Nissen klart i år

– I begynnelsen var vi usikre på om vi i det hele tatt ville greie å komme oss dit vi er nå, hvor vi jobber målrettet mot en revy, forteller Tvedt Sporsem.

– Også har vi tilgang til arbeidet som er gjort i årene før oss, og det er fint å se at det blitt gjort før, legger Wibe til.

– Selve jobben er ikke så vanskelig, det handler mer om å holde tunga rett i munnen. Man lærer mye underveis! Jeg hadde for eksempel aldri betalt en faktura før, forteller Zondag Hustad, som er økonomiansvarlig.

  • Fossrevyen hadde opprinnelig premieredato 9. januar, men den er utsatt til mandag 16. januar. Anmeldelsen av Fossrevyen kan du lese i Nordre Aker Budstikke tirsdag morgen!

– Premieren nærmer seg med stormskritt. Er dere klare?

Spørsmålet besvares med et samstemt, og noe stresset gisp fra sjefene.

– Jeg er dritredd. Premieredagen gruer jeg med skikkelig til. Det er så mye som skal fikses, mange som skal tas vare på. Og ingen kan bli syke, så alt går etter planen, forklarer Zondag Hustad.

Det er likevel konsensus hos alle om at dette kommer til å gå greit. Går det ikke etter planen kommer det til å løse seg likevel. Tvedt Sporsem peker på at dette er blitt gjort mange ganger før dem, og Borgli Ulrichsen mener revy-miljøet er såpass avslappet at går det galt så er det greit det og.

– På Nissenrevyen for tre år siden måtte for eksempel en av skuespillerne sitte i rullestol etter at han skadet seg på scenen. Han spilte de resterende forestillingene likevel, forteller Borgli Ulrichsen.

Årets revykonsept er "Blokka". Forestillingen vil være morsom, men også seriøs, røper sjefene.

– Det er en skikkelig byrevy, med ulike karakterer i et bofellesskap, og ensomhet i dette bofellesskapet, forteller Tvedt Sporsem.

– Det instruktørene annonserte med, var at man ville få se de ulike sidene av å leve i en blokk, legger Wibe til.

Handlingen vil foregå i en blokk, noe som åpner for å tulle med veldig mye forskjellig, mener Tvedt Sporsem, som røper en av karakterene publikum vil treffe på.

Les også Terningkast 5

Anmeldelse av Blindernrevyen 2023: Tar seg tid til å dyrke de gode ideene

– Jeg tenker at «Gollum du er henta» blir veldig morsomt. Gollum blir henta i barnehagen, forteller Tvedt Sporsem.

– Men som man også ser på logoen, så er det ikke bare en koselig blokk, det kommer til å være litt skummelt og dystopisk også, påpeker Borgli Ulrichsen.

– Det vil ligge en slags stemning i lufta idet du trer inn i blokka vår, altså Foss, avslutter Tvedt Sporsem hintende.

Les også Terningkast 4

En absurd revybombe med overraskelser rundt hvert eneste hjørne

Red.anm.: Vi gjør oppmerksom på at journalisten også er elev ved Foss vgs., men ikke involvert i revyen.