NYDALEN: Mannen bak Megazone i Norge og resten av Skandinavia, Paul Havnevik, har store og morsomme planer i Nydalen. I det tidligere Evry-bygget i Nydalsveien 28, som nå Avantor AS totalrenoverer, skal han for første gang i Norge åpne Prison Island, eller Fangene på Fortet.

– Dette gleder vi oss stort til. Konseptet er som Fangene på Fortet, men selvsagt med mer «automatiserte» justeringer, som gjør at det kan kokes ned i en én til tre timers sekvens for små og store, med utfordringer på mange nivåer, forteller Havnevik.

Målgruppen er samme som for Megazone; bursdager, utdrikkingslag og firmagrupper.

Startet som ekstrahjelp

Havnevik startet selv i «underholdningsbransjen» som ekstrahjelp i ung alder på landets første Megazone, for snart 22 år siden. Nærmest som en «Askeladd-historie», tok han etter to år som ekstrahjelp over driften. Havnevik har bidratt til at det nå er flere enn 40 Megazoner rundt omkring i Norge og Skandinavia.

LES OGSÅ: Ny restaurant med uteservering ved elva i Nydalen

– Jeg har ikke blitt rik, men lever godt på Megazone. Jeg bygger sten på sten og har for eksempel ikke lånt penger til driften ved Megazone. Slik starter jeg nå også Fangene på Fortet. Men klart at der Megazone startet i mer slitne lokaler, så satser vi nå i kliss nye lokaler som Avantor pusser opp – det koster. Men så blir det utrolig fint her også, sier Havnevik.

Totalt investerer han nå 13-14 millioner i den nye konseptet i Nydalen.


Åpner i februar

Planen er åpning i februar, tegningene viser to etasjer. Første etasje med resepsjon, forskjellige spiselokaler og til og med to møte- og bursdagsrom – «chambre separé» – for lukkede selskaper. Også med skjenkebevilling. Prisen for moroa blir rundt det samme som på Megazone, 150-200 kroner per person.

I kjellern i Nydalsveien blir der det skjer, hele 45 rom med forskjellige utfordringer. Og hvor det skal handle om lagsamarbeid og oppgaveløsning. Lagene skal bestå av tre til fem personer som må samarbeide for å løse rommene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LES OGSÅ: Masterplanen for «nye» Nydalen: 3000 boliger og 10.000 arbeidsplasser

Nivåforskjeller

– Det vi bli plass til opp mot 370 personer inne samtidig, men klart at da er det smekkfullt. Det vil også bli lagt opp til nivåforskjeller. Nivå 1–4 gjør at det er en vanskelighetsgrad for alle samt at du alltid har en utfordring. Har du for eksempel løst oppgavene på nivå 1, så åpnes det for å gå videre til nivå 2 og så videre, forteller Havnevik.

Tenke og kloke beslutninger

Selve konseptet er en videreføring av den svenske versjonen av Fangene på Fortet. I kontrast til Megazone, som handler mest om å treffe hverandre med laser, så handler Fangene på Fortet mye om å tenke og gjøre kloke beslutninger.

Havnevik holder kortene litt tett, når det gjelder selve innholdet i det nye store aktivitetssenteret i bydelen. Men noe kan han avsløre.

– For eksempel: Et lag på tre til fem personer kommer inn i et rom, med hav. Utfordringen kan være hvordan komme seg over havet, uten å havne i havet. Knapper som man kan trykke på på veggene, kan gi hint. Så må det tenkes og planlegges, forteller Havnevik.

LES OGSÅ: Nå er Norges største kinosenter vedtatt – i Nydalen!

Fysikk, historie, fysiske og «ekle» utfordringer


Andre rom kan ha andre utfordringer, kanskje i relasjon til fysikk, historie, eller mer fysiske eller «ekle» utfordringer.

Det er full byggeaktivitet i det tidligere Evry-bygget i Nydalsveien. I tillegg til det nye store aktivitetssenteret, skal lokalene blant annet leies ut til forskjellige kontorvirksomhet.

Men kun noen måneder igjen til i hvert fall første etasje og kjelleretasje på til sammen nesten 2000 kvadratmeter er omgjort til Prison Island i Nydalen.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:
* Hvis Lyn berger plassen får du se denne mannen med Beatles-lugg
* Nei, dette bildet er ikke fra en klesreklame.
* Nordre Aker på tørrkok-toppen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!