Jonny Normann Olsen er leder av Skeidoksene og tweeter stadig om Skeid på sin Twitter-profil.

Det vakte oppsikt da han i midten av januar skrev at Jessheim Stadion blir hans tiende hjemmebane som Skeid-supporter når de to lagene møtes i den siste serierunden i 2023, som skal spilles 12. november.

Må ut av Oslo

Årsaken er at det, som Dagsavisen skriver, i Oslo bare er to anlegg det spilles regelmessig klubbfotball på som har et godkjent lysanlegg i kommunen - på Intility Arena og Bislett Stadion.

Skeid har ikke et godkjent lysanlegg og får derfor ikke spilt sine siste seriekamper hjemme på Nordre Åsen denne sesongen. Intility er opptatt 12. november, mens Skeid har fått nei fra Bymiljøetaten til å leie Bislett. Da gjenstår bare Ullevaal Stadion som alternativ i Oslo.

– Det sier seg selv at en klubb som Skeid ikke kan leie Ullevaal for den siste seriekampen. Når vi ikke kan bruke verken Bislett eller Intility, og Vallhall skal brukes til eksamen, har vi ingen alternativer igjen. Da må vi ut av Oslo for å spille våre siste kamper for sesongen, har daglig leder Daniel Holmeide Strand sagt til Dagsavisen.

Se alle Skeids kamper på nab.no i 2023

I 2023 har Amedia visningsrettigheter på alle kampene fra OBOS-, PostNord- og Norsk Tipping-ligaen, samt 4. divisjon for herrer. Det samme gjelder for Norgesmesterskapet for herrer (cupen) og aldersbestemte landslag.

Det betyr at du ser alle Skeids kamper neste sesong i Direktesport via Nordre Aker Budstikke. Du får tilgang til kampene med et +Alt-abonnement på Nordre Aker Budstikke. Oppgrader til +Alt her.

Rister på hodet

Det betyr at det går mot Jessheim Stadion i oppgjøret mot Kristiansund. Nummer ti i rekken av hjemmebaner for Skeidokse-leder Normann Olsen.

– Det er jo litt spesielt at man i løpet av sitt supporterliv har opplevd så mange hjemmebaner. Det er jo nesten så man bare ler av det hele når man tenker tilbake i tid over alle hjemmebanene Skeid har hatt, sier han til Nordre Aker Budstikke.

– Er det bare i Skeid det kunne skjedd?

– Nei, forsto at Lyn var innom litt av hvert etter konkursen og på sin ferd oppover. Men Skeid er kanskje litt spesielle med tanke på at vi stort sett har vært på minst tredje nivå de siste 40 årene.

Norde Åsen på topp

På spørsmål det bare er trist at de nå nærmer seg ti hjemmebaner, eller om det er litt sjarm i det også, kommer det kontant fra Normann Olsen:

– Ha ha! Kanskje litt av begge deler, både litt trist og litt sjarm? Det er jo uten tvil uvanlig, men for meg er det nok mest trist, sier han og sukker på hodet.

– Hva tenker du om at man har en hjemmebane som Nordre Åsen, men fortsatt ikke kan spille alt der?

– Nå har vi jo hatt Nordre Åsen som vår hjemmebane siden 2013, men det er ekstremt frustrerende som supporter at vi fortsatt har enkeltkamper hver sesong vi må flytte andre steder på grunn av mangler på Nordre Åsen. Ekstra frustrerende er det fordi det oppleves at Oslo kommune nærmest har gitt opp å ha flere topplag i Oslo enn Vålerenga med tanke på hvor lite engasjerte de er i å få på plass noen flere gode anlegg, sier han.

Vi ba også Normann Olsen rangere de ti hjemmebanene:

  1. Nordre Åsen - Vår hjemmebane. Ferdig snakka!
  2. Voldsløkka - Alt, alt for mange gode minner! En evig favoritt. Ei skikkelig rønne av en bane, men det var VÅR rønne. Jeg savner Voldsløkka stort!
  3. Bislett Stadion - Ikke en fotballstadion, men det ble noen år der også.
  4. Ullevaal Stadion - 2 år var liksom nok.
  5. Vallhall - Mange hjemmekamper der, spesielt på 2000-tallet. Helt kurant arena.
  6. LSK-hallen - Blir liksom feil. Ingen ytterligere kommentar trengs.
  7. Grorud Artic Match - Én enkeltkamp i fjor. Ble tap. Kjedelig og kjip arena.
  8. Bjølsen - En cupkamp i 2003. Slo Kvik Halden. Ingen tribune. Gressbank som tribune!
  9. Intility Arena - Ble nesten en hel sesong der i 2019. Vant ikke en kamp da. Huff.
  10. Jessheim? Vi får se.

Åpnet med seier

Ny hjemmebane i siste serierunde eller ikke - Skeid har begynt å spille treningskamper og åpnet 2023 med å slå 3. divisjonslaget Frigg 6-4 på Valle Hovin lørdag kveld.

Skeid hadde med flere prøvespillere som viser seg frem for klubben i januar og februar. Prøvespillerne Peder Vogt, latin Ujkani, Fredrik Vinje, Markus Ottesen og Magnus Dahlby var alle med i oppgjøret.

– Noen gjør det allright, mens andre viser at de kanskje ikke har nivået til å spille i 1. divisjon, sa trener Gard Holme til Dagsavisen.

– De er her nå for å kjenne på miljøet og gruppa. Vi må tenke både langsiktig og her og nå med tanke på å beholde dem. Men det er ikke noe poeng i å prøve så mye lengre enn ut enn denne uken, sa Holme videre.

Lørdag spiller Skeid ny treningeskamp mot Raufoss. Kampen ser du i Direktesport via Nordre Aker Budstikke:

Les også

Oslofolk elsker fotball – og miljøet

Les også

Det er nesten ikke til å tro at en folkevalgt tør å ty til slike grep: Fordummende undersøkelse fra byråden