– Jeg fikk jo rødt kort da.

Det forteller Hatlevik etter treningskampen mot Ready.

– Men det ble gitt gjennom en enighet av dommer og VAR så da var det vel greit.

VAR, eller videodømming, er et støttesystem for å unngå feilaktige dommeravgjørelser i fotballkamper. VAR blir utført av videodommere som vanligvis sitter i et bakrom på stadion og vurderer avgjørende episoder i kamper via fjernsynsoverføring og eventuelt gjentatte repriser fra flere vinkler.

Kremen av dommere

Opplegget med VAR på Norway Cup, var et initiativ fra NFF for at dommere skal få erfaring med systemet før det settes ut i spill neste år.

– Alle de norske toppdommerne skal være med, og vi vil øve på å praktisere VAR slik det skal brukes når Eliteserien 2023 starter, forteller dommersjef i Norges Fotballforbund (NFF), Terje Hauge, til TV 2.

Korsvollspillerne syntes det var morsomt å bli dømt av noen av Norges beste dommere selv om det bare var en treningskamp.

– Det var gøy, de er jo flinke dommere som er mer rolige enn de vi er vant til. De tok mer ordentlige beslutninger.

Kontroversielt system

VAR har skapt stor splittelse i fotballmiljøet. Noen mener det er skadelig for produktet, andre mener det er en helt nødvendig løsning i utviklingen av fotballen for å gjøre den mer rettferdig. Dommerne som var tilstede under kampene virket svært positive, men hadde spillerene litt mer blandete meninger.

– Er dere positive til VAR?

– Ja, jeg er positiv til systemet som spiller og det er godt å få testet det ut. Det ble mer riktig avgjørelser.

Wallin må likevel skyte inn at det er ikke alt som er like bra med det nye systemet.

– Det tok litt lang tid og det var mer venting enn det jeg er vant til i en vanlig kamp. Det gjorde at jeg ble litt stiv under kampen.

– Hva er deres syn på VAR som supportere?

– Det er jo spennende å se på avgjørelsene selv, men selvfølgelig kjipt at man mister momentet. Det er i hvert fall bra det blir riktig.

Bildeserie

Se bildene av lokale lag fra de første dagene på Norway Cup