Det melder Ruter i en pressemelding før nasjonaldagen.

Trikk, buss, båt og T-bane kjører lørdagsruter på 17. mai, og deler av Oslo sentrum stenges for trikk og buss. Sjekk reiseplanleggeren på ruter.no eller i appen.

– For første gang siden 2019 skal vi alle endelig få feire nasjonaldagen sammen, og ikke i små kohorter. Det er meldt om rekordhøy deltakelse i barnetoget i Oslo, og det blir en folkefest over hele landet. Det er veldig mange som skal ut å reise i Ruters områder denne dagen, vi anbefaler alle å beregne ekstra god tid for å rekke det man skal. Det er også lurt å bruke reiseplanleggeren denne dagen, noen av bussene og trikkene vil kjøre alternative traseer, spesielt i Oslo, der deler av sentrum stenges for buss og trikk på grunn av barnetoget, opplyser Ruter.

Reisetips:

  • Kjøp billett i Ruter-appen. Da sparer du ombordtillegget, og alle kommer raskere fram.
  • Husk familierabatten! Du kan ta med inntil fire barn under 18 år gratis hvis du er over 18 år og reiser med gyldig billett.
  • Beregn god tid. Det er mange som skal ut å reise denne dagen. Enkelte steder går det også barnetog i buss- og trikketraseene som kan føre til forsinkelser.
  • Unngå Nationaltheatret T-banestasjon. Kapasiteten her er begrenset. For å unngå trengsel oppfordrer vi deg til å bruke Stortinget eller Jernbanetorget. Du bør også avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret.