I en pressekonferanse mandag, redegjorde oslopolitiet for status i saken etter skytingen på London Pub og Per på Hjørnet 25.juni.

Leder for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, opplyser blant annet om at politiet nå har gjort over 250 avhør i saken.

Ønsker kontakt med alle

Hun oppfordrer publikum om å ta kontakt hvis de har vært i kontakt med siktede Zaniar Matapour. Enten i dagene i forkant av hendelsen eller lenger tid tilbake.

– Vi er veldig opptatt av å komme i kontakt med alle som kan ha hatt en eller annen kontakt med siktede. Om det er på en bar, kafe eller i en moske eller på et treningssenter. Selv om kontakten har vært kort, ta kontakt med oss hvis du ikke allerede har gjort det. Dette er viktig for oss, sier Metlid.

Interessert i trikketur

Metlid opplyser videre om at de gjerne vil ha kontakt med vitner fra trikketuren på trikk nummer 18 fra Rikshospitalet til Tinghuset. Politiet mener siktede har tatt trikken til Tinghuset før skytingen.

– Vi er fortsatt veldig interessert i opplysninger om denne trikketuren. Denne trikken gikk fra rikshospitalet 00.55 og skulle være på tinghuset 01.11. Alle som kan ha bilder eller film fra denne trikketuren og ikke har sendt det til oss allerede, gjør det, sier Grete Lien Metlid.