(Avisa Oslo)

Politiet tvitret om hendelsen klokken 22.13 etter at flere privatpersoner meldte fra om at det var blitt avfyrt skudd.

– Vi søker med store styrker i området og kan bekrefte at det er skutt mot en bil. Det er ingen skadde personer som vi har fått beskjed om, sa politiets operasjonsleder Tor Kristian Grøttum til Avisa Oslo rett etter hendelsen.

Politiets innsatsleder Brian Skotnes sier at de leter etter gjerningspersoner som har forsvunnet med et kjøretøy, og fornærmede som skal ha løpt fra stedet.

– Det er snakk om fem personer som har forsvunnet. Vi ser for oss en rute hvor gjerningspersonene eller de fornærmede kan ha løpt, sier Skotnes.

Politiet har gjort undersøkelser på nærliggende sykehus og legevakt for å finne skadde personer, uten hell.

Skader på bil

Politiets hypotese er at det er blitt skutt fra en bil mot en annen, og at skytingen er knyttet til et oppgjør i et kriminelt miljø. De har kontroll på bilen det er blitt skutt mot, og leter nå over hele byen etter de involverte.

Det er sperret av et område rundt en av de involverte bilene i Åsengata på Torshov. En av siderutene på bilen er knust etter skyteepisoden. Politiet har gjort undersøkelser rundt den aktuelle bilen, som er registrert som en leiebil.

Saken fortsetter under bildet

Det er også sperret av et område i Lammers' gate, hvor det ligger store mengder knust glass i veibanen. Politiet mener dette er åstedet for skytingen.

Ifølge AOs reporter er politiet til stede med flere bevæpnede patruljer i området. Det søkes også med hunder.

Saken fortsetter under bildet


Tre dager siden forrige skyting

Fredagens skyteepisode kommer bare dager etter at det tirsdag kveld ble avfyrt en rekke skudd på åpen gate på Torshov.

En knapp time etter skyteepisoden tok politiet kontroll på to biler som de mente kunne settes i sammenheng med episoden.

Tre personer ble pågrepet samme kveld, men senere løslatt og har nå status som fornærmede. Det er ikke kjent som skyteepisodene har sammenheng.

Det er veldig naturlig å gjøre gode undersøkelser med tanke på en eventuell sammenheng med tirsdagens skyteepisode, sier innsatsleder Skotnes.

Politiet ønsker at alle som har tips eller sett noe fra hendelsen ringer inn på telefon 02800.