Det har vært arrangert løp rundt Sognsvann tidligere. Men nå børster Lyn Ski støv av joggeskoa og inviterer til nytt løp: Sognsvann rundt, onsdag 7. september fra klokken 18.00. Kanskje én gang rundt, kanskje to ganger. Eller kanskje til og med hele tre ganger rundt muligens Norges mest brukte turløype, på 3,2 kilometer.

Lavterskeltilbud

Avisa møter Ingerid Stenvold, Jørn Schrøder og Christine Fosse Utne ved Sognsvann, alle i arrangementskomitéen for Lyn Ski og Sognsvann rundt:

– Dette er et lavterskeltilbud, fra elleve år og oppover. Det er veldig mange som har et forhold til løypa rundt Sognsvann. Man kan løpe så fort man vil, men man kan også gå rundt. Det er gøy å løpe sammen med andre, det er gøy å ha et mål! Vi håper på at dette kan bli en referanseøkt for folk, etter sommerferien, sier Ingerid Stenvold, som sikkert mange kjenner igjen fra NRK.

Stenvold blir også utnevnt som løpsleder av Schrøder, på direkten der oppe ved Sognsvann.

Tidligere løp

Schrøder forteller at det på 90-tallet ble arrangert løp rundt Sognsvann, i regi av Norges Idrettshøgskole. Da skal det ha vært med så mange som 1000-2000 deltagere, ifølge Schrøder:

– Etter noen år ble løpet lagt ned. Løpet var også litt lenger - rundt fem kilometer. Runden gikk via turveiene. Så ble runden rundt vannet opparbeidet. Sognsvann Rundt Medsols dro i gang løp fra 2001, men det var løp én gang i uka. Så kom pandemien og det ble ikke så mange løp, sier Schrøder, og fortsetter:

– Runden rundt Sognsvann har blitt en testløype for mange - for å måle egen form. Noe av det vi håper på med å igjen invitere til løp, er at folk kan lage en greie rundt det å teste seg selv litt. Vi håper på å få til noe lignende også på vårparten, så kan man jo sammenligne tider fra vår til høst og så videre. Det er vel også sånn at man løper litt fortere, når man er med i løp med andre.

Tilrettelagt for parautøvere

Christine Fosse Utne er parautøver, og med å arrangere løpet for Lyn Ski. Hun oppfordrer nå andre parautøvere til å melde seg på:

– Vi er veldig opptatt av at dette løpet skal være for alle. Jeg bruker selv runden til trening, den er veldig godt tilrettelagt for parautøvere. Nå har vi muligheten til å delta i et løp med tilrettelagt løype. Vi er med i andre løp også, men det kan fort bli utfordrende, hvis det for eksempel er bratte bakker og så videre. Jeg syns det er fint å delta uten å måtte ha hjelp av andre, sier hun.

Stenger ikke runden

Runden blir ikke stengt for andre under løpet, men det vil bli satt ut vakter langs løypa.

Og så er det sånn at arrangementsgruppa går foran som godt eksempel - Fosse Utne har allerede meldt sin deltagelse:

– Jeg skal få løpt en runde jeg også, bedyrer Stenvold, som selv har langrennsbakgrunn. .

Og da forplikter også Schrøder seg til en runde rundt vannet.

Starten går ved volleyballbanen. Det blir vanlig tidtaking, ikke idealtid.

– Lyn Ski arrangerer også andre løp, er det nok folk til alle løpene?

– Det vi diskuterte i klubben er at flere av løpene som blir arrangert, har for høy list. For eksempel skogsmaraton er ikke for alle, men Sognsvann rundt kan være noe for mange. De fleste mosjonister kommer seg rundt Sognsvann, sier Stenvold.

– Og dette er jo så godt som hjemmebanen til Lyn. Så blir det spennende å se om vi får folk med på dette!, legger Schrøder til.

Her kan du lese mer om løpet og påmelding.

LES OGSÅ: