Dette hadde de lært av og åpnet derfor noe mer kontrollert for å få fin flyt i dagens mellomdistanse i det tette løypenettet i relativt flatt latvisk terreng. Uten særlige bommer eller dårlige løypevalg gikk det så bra at Teodor byttet ut gårdagens 9. plass med seier.

Til Norges orienteringsforbund (NOF) sa den Kjelsåsbosatte Teodor etter løpet:

– Det er nok det største jeg har gjort innenfor idretten. Før jeg dro hit visste jeg at medalje kunne være innenfor rekkevidde, men det er vanskelig å sette seg konkrete mål når alt ikke er opp til en selv. Gull er uansett veldig moro.

Anna Ulvensøen, som i går snurret rundt mye unødig i latviske skispor, fikk vist at tidligere års medaljer og en topplassering i årets verdenscup ligger dypt rota i ryggraden. En bronsemedalje ble resultatet, noe som den Kringsjåbaserte atleten sa seg godt fornøyd med til NOF, selv om det ikke var perfekt:

– Gjennomføringen min i dag var ikke perfekt. Jeg var kanskje litt redd for å bomme, men uansett var det var bra.

Tre andre nydølinger deltar også i junior-VM. Axel Aalde ble nr 17, Inga Skaarer Wiklund nr 18 og Marie Scheele nr 20. I morgen fortsetter junior-VM og senior ÈM med fellesstart langdistanse.